Izmenom Zakona veći budžet

Broj pregleda

ursUsvojena  Izmena Zakona o finasiranju lokalne samouprave predstavlja pobedu građana koji su podržali peticiju za decentralizaciju, a Ujedinjeni regioni Srbije će u narednom periodu nastaviti da se bori za usvajanje i drugih zakona potrebnih za taj proces.
Izmenama Zakona o finansiranju lokalne samouprave, već  od 1. oktobra lokalnim samoupravama  će ostajati 80 odsto od poreza na plate, umesto dosadašnjih 40 odsto. Zahvaljujući izmenama zakona, budžet Svrljiga biće veći za 68 miliona  godišnje, a već u ovoj godini za 17 miliona dinara.
Samo ako lokalne samouprave imaju snage i sredstava da vrše svoje nadležnosti, stvorićemo uslove da se oslobode političkog pritiska centrala i da mladi ljudi dobiju šansu da se nakon završenog školovanja vrate i žive i rade u Svrljigu. Ne moze se iz Beograda razvijati 170 opstina i gradova u Srbiji i zato smatramo da je ovaj korak ključan za budućnost, ne samo našeg grada, već i cele države.

Peticiju je u našoj opštini potpisalo skoro 3000 građana, na čemu im se  ovom prilikom najiskrenije zahvaljujemo uz obećanje da će Ujedinjeni regioni Srbije nastaviti borbu za brži razvoj opštine Svrljig.

 

Informativna služba Ujedinjenih regiona

Pročitajte i

3 Komentar

  • STO LAZETE DA JE PETICIJU POTPISALO 3000 GRADJANA SVRLJIGA ZA PREDLOG LOPINE DINKICA?SOJIC JE POTPISAO TO SVI ZNAMO ALI NECE ON DALEKO DA DOGURA SA DINKICEM.ON JESTE DA IDE NJEGOVIM STOPAMA I BAVI SE MALVERZACIJAMA KAO STO SU NA PRIMER FALSIFIKOVANJE POTPISA ZA PREREGISTRACIJU STRANKE ALI DA BI DOSTIGO LOPOVA DINKICA TREBA JOS MNOGO DA UCI OD NJEGA!

  • U suštini je decentralizacija dobra stvar. Verujem da su sakupili toliko potpisa pošto su ih prikupljali g17, reformisti i uss.

  • A be jel Pera na godisnji???

Komentar

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *