Search
Close this search box.
Broj pregleda

Licitacija, rešenje problema u Vase Albanca, najbolji učenik

Podeli sa prijateljima:

o vece

Licitacija za davanje u zakup javnog građevinskog zemljišta na Sportskom centru  ,,Pastirište,, u vreme trajanja Vidovdanskog turnira,  obaviće se 17. juna, a ako bude potrebno ponoviti 21.juna, odlučeno je na sednici Opštinskog veća opštine Svrljig, održanoj danas.

‚‚Formirali smo komisiju za usmeno javno nadmetnje i odredili kriterijume po kojima se koja parcela može da zakupi i ko ima pravo zakupa. Želim da istaknem da komisija neće prihvatati zahteve licitanata koji nisu izmirili svoje obaveze na ime zakupa iz predhodnog perioda i da ove godine niko neće moći da ostvari pravo rada na licitiranoj parceli ako predhodno ne uplati zakup.
Organizacioni odbor odrediće vremenski period korišćenja zakupa. Značajno je napomenuti da objekti na zakupljenim parcelama mogu raditi do dva sata posle ponoći s tim što muzika u ugostiteljskim objektima, u skladu sa Zakonom o javnom redu i miru, ne sme biti preglasna, posle 23 sata, naglasila je Danijela Budimović, načelnik opštih poslova opštine Svrljig‚‚ .

Na licitaciji će biti izloženo 11 parcela – za ugpostiteljske objekte, aparate za kokice, za prodaju grickalica i sokova, sladoleda i zabavne igre. Početne cene  zakupa po metru kvadratnom su od  15 do 26 dinara.

Žučnu diskusiji na sednici izazvao je predlog Odluke i naknadi za uređivanje građevinskog zemljišta na području gradskog naselja Svrljig.

‚‚Stručna služba je odredila izvesne cene i  umanjenja za pojedine kategorije investitora uz napomenu da su niže nego u drugim opštinama. Međutim, sagledavajući tešku situaciju izazvanu nezaposlenošću, smatram da je interes naših građana prioritet pa sam naložio da se odluka vrati na doradu.
Naime, u skladu sa zakonom želim da se postupak legalizacije olakša za naše ljude maksimalno do te mere da se naprimer za objekte do sto kvadrata uopšte ne plaća. Verujem da će, na narednoj sednici Veća, takav predlog biti i usvojen, izjavio je predsednik Opštinskog veća i opštine Svrljig Milija Miletić‚‚ .

Većnici su na ovoj sednici formirali Komisiju za odlučivanje i davanje predloga Nacionalnoj službi za zapošljavanje po prijavama na konkurs za realizaciju mera stručne prakse. Reč, je da podsetimo o sredstvima od devet miliona dinara, gde sa tri miliona učestvuje opština a šest NSZZ, za zapošljavanje maldih na stručnoj praksi.
Računa se da će na ovaj način posao dobiti sedamdesetak svrljižana.

Na zahtev građana ulica, Vasa Albanac i Boračke, većnici su odlučili da se hitno da nalog Direkciji da se razmotre mogućnosti uklanjanja i sprečavanja šteta i problema koje nastaju tokom provala oblaka i formiranje bujica iz pravca Đurinca.

Najzad, jednoglasno je odlučeno da se iz fonda opštine odvoje novčana sredstva za nagradu učenika generacije Srednje škole  ,,Dušan Trivunac –Dragoš,, . Prema oceni kolegijuma škole ove godine  najbolji među najboljima je učenik Igor Krstić.

Izvor: Svrljig.rs

Jedan komentar

  1. … Ovo je samo prebacivanje lopte s jednog organa na drugi.Kakav nalog direkcije,kad treba nesto konkretno da se radi.”Zamazivanje očiju”!

NAJNOVIJE NA PORTALU

Svaka čast

Rekordan odziv svrljiških humanista: Akcija dobrovoljnog davanja krvi okupila 70 davaoca

Uređenje zelenila

Radnici JKSP Svrljig u akciji: Uređuju zelene površine duž ulice Vasilija Anđelkovića Albanca

IZBORI

LOKALNI IZBORI – SVRLJIG 2024: Lokalni izbori 2. juna

Obaveštenje

Preventivni pregledi za otkrivanje kardiorenalnog sindroma u Domu zdravlja Svrljig

Vidimo se

PO TRADICIJI: ,,Veče Svrljižana u Nišu” 17. maja

eAgrar

UJEDINJENA SELJAČKA STRANKA: Obaveštenje nosiocima poljoprivrednih gazdinstava

PU ,,Poletarac'' Svrljig

Povezano