Search
Close this search box.
Broj pregleda

11.11.2010. Da li ste spremni ???

Podeli sa prijateljima:

Z PUSENEJU Srbiji će od sutra pušenje biti zabranjeno u svim zatvorenim javnim prostorima i na radnom mestu, a za kršenje tog propisa kazne su 5.000 za pojedince i od 500.000 do milion dinara za pravna lica.

Zakonom je pušenje zabranjeno “u svakom zatvorenom radnom i javnom
prostoru”, kao i u prostoru “koji je funkcionalni deo prostora u kome se obavlja zdravstvena i socijalna zaštita, vaspitanje i obrazovanje, uključujući i dvorišni prostor, kao i otvoreni prostor za pozorišne, bioskopske i druge predstave”. Za sprovodjenje zabrane pušenja odgovoran direktor ili vlasnik firme, upravnik ili dekan fakulteta koji mogu da odrede i odgovorno lice za kontrolu zabrane.

U određenim firmama može postojati prostorija namenja isključivo za pušenje i ta prostorija se ne sme koristiti za neku drugu delatnost. Ta prostorija mora da ima ventilacioni sistem, odgovarajuća vrata koja neće propuštati duvanski dim u druge prostorije i mora biti vidljivo obeležana sa naznakom koliko osoba može u njoj da boravi.

U ugostiteljskom objektu manjem od 80 kvadratnih metara vlasnik može da dozvoli ili da zabrani pušenje, dok je u objektima većim od 80 metara kvadratnih vlasnik dužan da najmanje polovinu stolova, pultova i šankova odredi za  nepušače. Taj prostor mora biti kod ulaznih vrata.

Prema podacima Ministarstva zdravlja, u Srbiji svakodnevno ili povremeno puši 33,6 odsto odraslih. Medju muškarcima je 38,1 odsto pušača, a među ženama i 29,9 odsto.

Tekst: blic.rs

NAJNOVIJE NA PORTALU

Istorijski sportski događaj

Uskoro veliki fudbalski spektakl u Svrljigu – EVO KO NAM DOLAZI U GOSTE!

Pet zlatnih medalja

Svrljižani na takmičenju ,,Biser mora” u Hrvatskoj

Dobra vest

OO SNS Svrljig: Donacija u vidu bele tehnike porodici Ćirić iz Manojlice

Odlična vest

Osam svrljiških sela u 2024. godini dobija optički internet

Sport

ZONA CENTAR: Poraz Svrljiga u Batušincu

Nastavlja se...

Novi problemi sa tužbama za građane i Opštinu

PU ,,Poletarac'' Svrljig

Povezano