Broj pregleda

Potpisivanje PIO zakona

potpisivanje

Predstavnici  pet sindikata  u Srbiji pokrenuli su inicijativu -Potpisima  građana  do referenduma  zbog zakona o PIO  i 12.oktobra 2010.godine  doneli su odluku  o obrazovanju  inicijativnog odbora  radi prikupljanja potpisa  gradjanja  u cilju  predlaganja Narodnoj Skupštini  Republike Srbije  da raspiše referendum sa pitanjem: “ Da li ste za povlačenje pledloga zakona o  izmenama  i dopunama zakona o PIO iz skupštinske procedure, radi prethodnog usaglašavanja  sa socijalnim partnerima“.
Aktivnosti su u toku, i na današnjoj sednici  Povereništva Saveza samostalnih sindikata Svrljiga formiran je poseban odbor radi priklupljanja  potpisa na pojedinim mestima u našoj  opštini.
Prikupljanje potpisa započeće 26.oktobra  ove godine  i trajaće sedam dana u vremenu  od 6 do 21 sat.

Nezadovoljstvo sindikalaca i radnika ogleda se u  tri segmenta-strah od strmoglavog  pada penzija u bliskoj  budućnosti, neosnovani zahtev da se produzi radni vek za zene i pitanje beneficiranog radnog staza.
Zbog  najavljenih  izmena Zakona  o PIO  počeli su i radnički  protesti  najpre u Kruševcu,  zatim u Boru , a 22.oktobra odzaće se  u Novom Sadu.
Mesta za  vaš potpis   biće obelezana uz poruku – Potpiši i Zakon obriši.

Povezano

NAJNOVIJE NA PORTALU

Komentar

Your email address will not be published.