Search
Close this search box.
Broj pregleda

Meštani sela Izvor izneli svoje probleme

Podeli sa prijateljima:

IzvorciDelegacija sela Izvor, konkretno zaseoka reka, posetila je Opštinsku upravu gde je sa predsednikom opštine Milijom Miletićem razgovarala o rešavanju infrastrukturnih problema u selu.

Kao goruće probleme Izvorci su istakli  rekonstrukciju seoskih ulica i prilaznih puteva, vodosnabdevanje i uličnu rasvetu.

Presednik Miletić, u razgovoru s članovima delegacije, naglasio je da opština nastoji da ravnopravno sagleda i rešava problema infrastrukture u svim selima na svojoj teritoriji a konkretno kada je reč o Izvoru da se problemi ne mogu rešavati parcijalno po zaseocima već se mora ravnomerno raditi u svim zaseocima kroz jedinstvene akcije na nivou sela.

On je Izvorcima sugerirao da pođu primerom Niševca koji trenutno rešava problem vodosnabdevanja i još nekih sela koja su gradila ulice kroz akciju ,,dinar za dva dinara,, jer je to najpreči i najbrži put rešavanja problema.

Naime, na svaki dinar sakupljen u selu opština dodaje još dva te sela koja krenu tim putem brže rešavaju svoje probleme.

Dogovoreno je,  pošto je građevinska sezona skoro završena i ne može se reagovati, izuzev u vanrednim situacijama, da Izvorci sačine za proleće listu prioritenih radova u selu i zajendički organizuju akciju ,,dinar za dva dinara,, a potom koriste pomoć opštine u dvostrukom finasijskom iznosu.

Jedan komentar

  1. Drago mi je da se nešto radi i gradi i u Surljiškim selima. Posebno je dobra tradicionalna politika opštine što sprovodi akciju 2 dinara na svaki uloženi dinar. Za moj Izvor je velika stvar ako se relizuje put kroz selo. Zahvaljujem se predsedniku opštine koji podržava akciju Izvoraca na čelu sa Velojić Gradimira b ez čije inicijative ne bi bilo ništa.
    Pozdrav svim čitaocima Svrljiških novina od Ilić Lepoja iz Izvora, koji je otišao iz sela davne 1966.godine ali je i dalje Svrljižanin.

NAJNOVIJE NA PORTALU

Svaka čast

Rekordan odziv svrljiških humanista: Akcija dobrovoljnog davanja krvi okupila 70 davaoca

Uređenje zelenila

Radnici JKSP Svrljig u akciji: Uređuju zelene površine duž ulice Vasilija Anđelkovića Albanca

IZBORI

LOKALNI IZBORI – SVRLJIG 2024: Lokalni izbori 2. juna

Obaveštenje

Preventivni pregledi za otkrivanje kardiorenalnog sindroma u Domu zdravlja Svrljig

Vidimo se

PO TRADICIJI: ,,Veče Svrljižana u Nišu” 17. maja

eAgrar

UJEDINJENA SELJAČKA STRANKA: Obaveštenje nosiocima poljoprivrednih gazdinstava

PU ,,Poletarac'' Svrljig

Povezano