Broj pregleda

Jednoglasno na sednici opštinskog Veća – ‚‚Jednaka restrikcija voda za sve‚‚

svrljig com
Opštinsko veće opštine Svrljig

Razmatranje problema vodosnabdevanja bila je glavna tačka danas održane 24.sednice Opštinskog veća opštine Svrljig kojom je u odsustvu predsednika Milije Miletića,predsedavao njegov zamenkig Dobrivoje Stojanović.

Vodosnabdevanje je problem sa kojim se grad bori godinama unazad ali sad smo na pragu vanredne situacije. Zbog slabog dotoka iz primarne mreže u predhodnih pet dana koji je smanjen na samo 17,5 litara u sekundi a što je izazvalo permanentnu nestašicu u višim dlovima grada,odlučili smo da principom solidarnosti zajednički podnesemo trenutno tešku situaciju. Praktično nećemo dozvoliti da vode bude samo u nižim delovima grada već da se zavede restrikcija jednaka za sve. Većnici su se jednoglasno složili da stručna služba Javno komunalnog preduzeća Svrljig, proceni situaciju i sačini raspored isključenje i uključenja pojedinih delova grada tako da restrikcija bude jednaka za sve.

Stanje se ne može oceniti alarmantnim jer smo takoreći u porvom stepenu ali ako kapaciteti izvorišta i dalje slabe moraćemo da pribegnemo još strožim restrikcijama, izjavio je zamenik predsednika opštine Svrljig i Opštinskog veća Dobrivoje Stojanović.

Inače,većnici su na današnjoj sednici doneli i rešenje o raspodeli sredstava sportskim i nevladinim organizacijama po rebalansu budžeta za 2010.godinu a shodno zahtevima korisnika.

Na istoj sednici doneta je i odluka o usvajanju zaključaka Saveta Nišavskog upravnog okruga u vezi preduzimanja preventivnih mera u cilju smanjenja rizika od bujičnih poplava kroz planove projekte,procene i održavanje rečenih korita.

Povezano

NAJNOVIJE NA PORTALU

Jedan komentar

  • planska iskljucenja su jedino resenje , za one delove grada , da kako tako dobiju imalo vode,

Komentar

Your email address will not be published.