Search
Close this search box.
Broj pregleda

Led veličine fudbalske lopte probio krov …

Podeli sa prijateljima:

Photo by: Kurir novine
Photo by: Kurir novine

SVRLJIG – Šta ovo bi?!
Ledena kugla veličine fudbalske lopte pala je iz vedrog neba i probila krov stare porodične kuće Petrovića u svrljiškom naselju Popovci. Sve se desilo u sredu oko 13 sati. Srećom, u ovoj staroj kući niko ne živi, tako su stradali samo krov i tavan.

Dragan Petrović (49) iz Svrljiga kaže da se nalazio na samo desetak metara od kuće kada se ledeni projektil sjurio s neba.

– Kopao sam neki kanal i seo na travu da se odmorim. Čuo sam stravičan, prodoran zvuk, kao fijuk… Tren pre nego što će udariti video sam samo siluetu! A onda tresak – priča Dragan za Kurir, dodajući da su tu istu siluetu u padu videli i mlađi sin i njegov školski drug.

Posle jakog udarca, na krovu kuće otvorila se ogromna rupa, dugačka jedan i široka oko pola metra, a tavan je napukao. Draganov sinovac Petar Petrović, koji je u to vreme bio u svom frizerskom salonu, kaže da su se parčići crepa rasprštali svuda unaokolo.

– Sreća što u toj kući niko ne živi – ističe Peca frizer.
Zapanjeni Petrovići su pored kuće našli tri ogromna komada leda, svaki oko 20 cm u prečniku, koji su ukupno teški oko četiri kilograma!
– To je, otprilike, polovina gromade koja je pala! Ostatak je u vidu krupnijih i sitnijih komada bio rasut po tavanu – objašnjava Dragan.

Ni on, ni sinovac, ni komšije nisu primetili ništa na nebu – bilo je vedro, napolju je bilo oko 28 stepeni, nisu čuli grom, ni avion, niti su videli oblak.
– Palo mi je na pamet da nije od onih asteroida što su proleteli pored zemlje, da se nije možda otkačio deo – pita se Dragan, koji je delove „asteroida“ sačuvao u svom zamrzivaču.

Miodrag Stanković

Info: http://www.kurir-info.rs/vesti/drustvo/svrljig-grad-velicine-fudbalske-lopte-probio-
krov-49419.php

NAJNOVIJE NA PORTALU

Istorijski sportski događaj

Uskoro veliki fudbalski spektakl u Svrljigu – EVO KO NAM DOLAZI U GOSTE!

Pet zlatnih medalja

Svrljižani na takmičenju ,,Biser mora” u Hrvatskoj

Dobra vest

OO SNS Svrljig: Donacija u vidu bele tehnike porodici Ćirić iz Manojlice

Odlična vest

Osam svrljiških sela u 2024. godini dobija optički internet

Sport

ZONA CENTAR: Poraz Svrljiga u Batušincu

Nastavlja se...

Novi problemi sa tužbama za građane i Opštinu

PU ,,Poletarac'' Svrljig

Povezano