Održana 18.redovna sednica SO-Svrljig

Broj pregleda

SLIKA 1 29.jula 2010.godine održana je 18. redovna sednica Skupštine Opštine Svrljig. Za ovu sednicu predviđeno je 14 tačaka dnevnog reda,ali je umeđuvremenu pristigla jedna dopuna koja je jednoglasno usvojena i uvrštena na dnevni red,tako da je bilo 15 tačaka na ovoj sednici. Na samom početku pre usvajanja zapisnika sa predhodne 17.sednice,odbornik Saša Tubić izrazio je nezadovoljstvo na temu odbornička pitanja. Po njegovim rečima predsedavajući već četvrtu sednicu za redom nije dao odgovor na njegova i pitanja ostalih odbornika . U ovu raspravu uključio se i odbornik Rade Mitić,koji je potvrdio tvrdnje gospodina Tubića.

U nastavku sednice sve je teklo svojim tokom,tačke su veoma brzo usvajane a izvestioci su bili efikasni.   Predrag Antić (DSS) osudio je nemarnost radnika JKSP zbog neodržavanja gradskog groblja,jer je po njegovim rečima groblje u katastrofalnom stanju,te da mora nešto pod hitno da se učini.  Rodoljub Ranđelović se nadovezao u ovoj temi govoreći o veoma lošoj gradskoj čistoći ,koja mora takođe u najkraćem mogućem roku da bude rešena.

Sve tačke su usvojene,najviše polemike je bilo u poslednjoj 15.tački „Odbornička pitanja“

Bilo je reči o odbojkaškom igralištu,Javnoj rasveti,kamenolomu u Tijovcu. Po rečima Ivana Božinovića direktora Direkcije za izgradnju prvi put u ponedeljak je došao elektro materijal za javnu rasvetu,ekipe su na terenu u Niševcu gde se trenutno obnavlja javna rasveta zbog predstojećeg festivala. Što se tiče kamenoloma u Tijovcu postignut je dogovor da se u najkraćem mogućem roku to pitanje reši,ali takođe je naglašeno da opština nikada nije imala koristi od tog kamenoloma.

Odborničkim pitanjima 29.jula nije bilo kraj,odbornici su tražili odgovore na pitanje da li je održana 14.sednica SO – Svrljig i da li su odbornici koji su prisustvovali uzeli svoje dnevnice.

Pročitajte i

Komentar

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *