Osma sednica Veća

Broj pregleda

većeZdravko Krstić, diplomirani pravnik iz Beograda, novi je načelnik opštinske Uprave u Svrljigu. On je, od četiri kandidata, izabran jednoglasnom odlukom opštinkog Veća.

Na osmoj sednici opštinskog Veća, pored izbora novog načelnika, najviše reči bilo je o rešavanju problema klizišta u seoskom naselju Drajinac nadomak Svrljiga.

Na osnovu preporuke Štaba civilne zaštite i stručnih službi, najugroženije porodice moraju hitno da se isele iz objekata zahvaćenih klizištem. Opština će pružiti maksimalnu pomoć u rešavanju ovog problema, uz pomoć Centra za socijalni rad i Crvenog krsta. Iz budžeta ćemo plaćati privremeni smeštaj najugroženijim porodicama, dok uz pomoć republičkih organa, kod kojih smo već intervenisali, ne obezbedimo sredstva trajnog zbrinjavanja. Odredjena je komisija čiji će rad koordinirati zamenik predsednika opštine, Dobrivoje Stojanović, ali trenutna situacija je samo alarmantno upozorenje da se angažuju stručnjaci za geološka istraživanja radi ispitivanja terena u Drajincu, jer postoji opasnost da se klizište širi. Ako bude trebalo –  moramo sukcesivno uklanjati ljude i objekte u opasnoj zoni, kako ne bi došlo do tragedije. – izjavio je posle sednice predsednik opštine i predsedavajući Veća, Milija Miletić.

Na osmoj sednici Veća formiran je i opštinski Štab za žetvu kojim će predsedavati Tanja Lazarević, član Veća, a Jelena Trifunović, predsednik Skupštine, određena je za predsednika organizacionog odbora Belmužijade 2010.  Ova, već tradicionalna, kulturno – zabavna manifestacija, biće održana 6. i 7. avgusta u Svrljigu.

Pročitajte i

Komentar

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *