Search
Close this search box.
Broj pregleda

Osma sednica Veća

Podeli sa prijateljima:

većeZdravko Krstić, diplomirani pravnik iz Beograda, novi je načelnik opštinske Uprave u Svrljigu. On je, od četiri kandidata, izabran jednoglasnom odlukom opštinkog Veća.

Na osmoj sednici opštinskog Veća, pored izbora novog načelnika, najviše reči bilo je o rešavanju problema klizišta u seoskom naselju Drajinac nadomak Svrljiga.

Na osnovu preporuke Štaba civilne zaštite i stručnih službi, najugroženije porodice moraju hitno da se isele iz objekata zahvaćenih klizištem. Opština će pružiti maksimalnu pomoć u rešavanju ovog problema, uz pomoć Centra za socijalni rad i Crvenog krsta. Iz budžeta ćemo plaćati privremeni smeštaj najugroženijim porodicama, dok uz pomoć republičkih organa, kod kojih smo već intervenisali, ne obezbedimo sredstva trajnog zbrinjavanja. Odredjena je komisija čiji će rad koordinirati zamenik predsednika opštine, Dobrivoje Stojanović, ali trenutna situacija je samo alarmantno upozorenje da se angažuju stručnjaci za geološka istraživanja radi ispitivanja terena u Drajincu, jer postoji opasnost da se klizište širi. Ako bude trebalo –  moramo sukcesivno uklanjati ljude i objekte u opasnoj zoni, kako ne bi došlo do tragedije. – izjavio je posle sednice predsednik opštine i predsedavajući Veća, Milija Miletić.

Na osmoj sednici Veća formiran je i opštinski Štab za žetvu kojim će predsedavati Tanja Lazarević, član Veća, a Jelena Trifunović, predsednik Skupštine, određena je za predsednika organizacionog odbora Belmužijade 2010.  Ova, već tradicionalna, kulturno – zabavna manifestacija, biće održana 6. i 7. avgusta u Svrljigu.

NAJNOVIJE NA PORTALU

Vrbica

Obeležavamo Lazarevu subotu

Politika

Završena rasprava poslanika o izmenama Zakona o lokalnim izborima, glasanje zakazano za sutra

Radno proleće

Završeno asfaltiranje dela ulice 13. oktobra u Svrljigu

Svaka čast

Rekordan odziv svrljiških humanista: Akcija dobrovoljnog davanja krvi okupila 70 davaoca

Uređenje zelenila

Radnici JKSP Svrljig u akciji: Uređuju zelene površine duž ulice Vasilija Anđelkovića Albanca

IZBORI

LOKALNI IZBORI – SVRLJIG 2024: Lokalni izbori 2. juna

PU ,,Poletarac'' Svrljig

Povezano