Broj pregleda

Roman “HOMUNCULI” Milice Milenković

1234 U izdanju Kulturnog centra Svrljig i Književnog kluba “Branko Miljković”, izašla je iz štampe prva knjiga naše mlade sugrađenke Milice Milenković.
Reč je o romanu u kojem je autorka “upečatljivo oblikovala tragiku naše stvarnosti – tragiku haosa savremenog sveta, pustoši i bede u ljudskim bićima i dušama mladih – često kancerogenih izdanaka i naših i predvodničkih maticom vremena ubačenih i samoubačenih figura crno belih polja – ne drvenih – već naših igara i našim potezima omogućenih igrača! I mladi i ovi drugi igrači ovog kratkog ali snažnog i opominjućeg romana – i kada delaju i kada su apatični – stvarnosni i književni junaci romana Homunculi preciznim i jezivim potezima ocrtavaju prazninu koja zjapi prvenstveno ljudskom bedom…Homunculi su jedna strahotna knjiga! Strahotna i po tome što je njenu sadržinu spoznala, ispisala i ponela u svom prtljagu jedna mlada autorka na samom svom porinuću u život i u svet!” (iz recenzije Radimira Videnovića Ravida)
Autorka romana, Milica Milenković je rođena 1989. godine u Svrljigu. Student je Filozofskog fakulteta u Nišu, odsek za srpski jezik i književnost. Živi u Svrljigu.
Za sada se knjiga može nabaviti u Kulturnom centru u Svrljigu, po ceni od 350,00 dinara.

Podeli sa prijateljima

Povezano

NAJNOVIJE NA PORTALU

Komentar

Your email address will not be published.