Search
Close this search box.
Broj pregleda

Održana dvanaesta sednica

Podeli sa prijateljima:

odrzana

Dvanaesta sednica Skupstine opstine Svrljig, poslednja u ovoj godini odrzana je u utorak, 29.decembra 2009. godine. Na obimnom Dnevnom redu naslo se cak 54 tacaka,od kojih je najvise bilo onih koje su predvidjale promene u opstinskim komisijama i Fondovima, mada je, ocekivano, najvise rasprave vodjeno oko predloga resenja o razresenju i imenovanju VD direktora Doma zdravlja “Dr.Ljubinko Djordjevic” u Svrljigu. Diskusija koja je vodjena vec na samom pocetku oko predloga i usvajanja Dnevnog reda potrajala je oko sat i po vremena, tako da je, posle molbe predsednice opstine Slavice Bozinovic, predlozeni Dnevni red ubrzo i  usvojen.

Nakon usvajanja zapisnika sa desete i jedanaeste sednice Skupstine, konstantovan je prestanak mandata odbornicima Slavici Bozinovic i profesoru Sasi Golubovicu njihovim imenovanjem za predsednika i podpredsednika opstine, a Skupstina je verifikovala mandate novim odbornicima, Radetu Miticu iz Demokratske stranke i Dejanu Stojanovicu iz stranke G17+.

Najvise diskusije vodilo se oko predloga resenja o razresenju i imenovanju VD direktora Doma zdravlja u Svrljigu, gde je duznosti VD direktora razresen dr.Aleksandar Ignjatovic,a za novog VD direktora postavljen je dr.Ljutomir Davidovic. Sama smena doktora Aleksandra Ignjatovica izazvala je veliko negodovanje opozicionih odbornika Ujedinjene seljacke stranke ciji je on clan, ali i odbornika iz vladajuce koalicije, preciznije iz Demokratske stranke Srbije, doktora Predraga Antica.

Odbornicima je predocena i potpisana peticija velikog broja radnika Doma zdravlja koji su protiv smene doktora Aleksandra Ignjatovica, a na toj peticiji nasao se i potpis predlozenog, a kasnije i novoimenovanog VD direktora. koji, po recima i odbornika Ujedinjene seljacke stranke i odbornika DSS-a,doktora Predraga Antica, ne ispunjava uslove za pomenutu funkciju, ali je i pored ostrog negodovanja ovih odbornika, Skupstinska vecina imenovala doktora Ljutomira Davidovica za novog VD direktora svrljiskog Doma zdravlja.

Daljim tokom sednice, Skupstina je dala saglasnost na Resenja o finansijskim planovima osnovne i srednje skole, predskolske ustanove “Poletarac”,Direkcije za izgradnju grada,Centra za socijalni rad i Kulturnog centra ciji su direktori odbornicima i obrazlozili predloge resenja o finansijskim planovima tih ustanova.

U nastavku sednice,Skupstina je razresila i imenovala nove clanove komisija,odbora i fondova, ali i dala saglasnost na zakljucak o izmeni Statuta JP “Direkcija za izgradnju Svrljiga”.  Iz razloga da je po privremenom poslovniku rad Skupstine predvidjen od 10h do 16h, a kako je to vreme isteklo, odbornici su dali saglasnost da se, zbog obimnog Dnevnog reda rad Skupstine produzi.

Nesto kasnije, usledila je poslednja, 54. tacka sa odbornickim pitanjima. Tomislav Petkovic iz SPS postavio je pitanje kako je i na koji nacin je Jovic Vukoslav angazovan na rad u opstini Svrljig i kako je isplacivan, po kom osnovu je angazovan kao nadzorni organ i da li je on invalidski penzioner, jer kao invalidski penzioner ni po kom osnovu ne bi mogao biti angazovan. Drugi predlog odbornika Petkovica,koji je kasnije i usvojen kao zakljucak Skupstine, bio je da se angazuje budzetska inspekcija oko glasina o nezakonitom trosenju novca i da se izvestaj budzetske inspekcije prezentuje odbornicima Skupstine opstine Svrljig. Zanimljivo je da je za donosenje ovog zakljucka oko angazovanja budzetske inspekcije glasalo trideset cetvoro odbornika.

Doktor Predrag Antic je zatrazio odgovor ko je odgovoran za obelezavanje mesta za taxi vozila ispred samog ulaza na decje odeljenje u Domu zdravlja i takodje zatrazio da se ta stajalista izmeste kako bi se omogucio nesmetan prilaz tom odeljenju.

Po zavrsetku dvanaeste sednice, odbornicima su podeljeni pokloni za kraj kalendarske godine i  priredjena je skromna zakuska sa koktelom.

Jedan komentar

NAJNOVIJE NA PORTALU

Politika

Završena rasprava poslanika o izmenama Zakona o lokalnim izborima, glasanje zakazano za sutra

Radno proleće

Završeno asfaltiranje dela ulice 13. oktobra u Svrljigu

Svaka čast

Rekordan odziv svrljiških humanista: Akcija dobrovoljnog davanja krvi okupila 70 davaoca

Uređenje zelenila

Radnici JKSP Svrljig u akciji: Uređuju zelene površine duž ulice Vasilija Anđelkovića Albanca

IZBORI

LOKALNI IZBORI – SVRLJIG 2024: Lokalni izbori 2. juna

Obaveštenje

Preventivni pregledi za otkrivanje kardiorenalnog sindroma u Domu zdravlja Svrljig

PU ,,Poletarac'' Svrljig

Povezano