Search
Close this search box.
Svrljig
Broj pregleda

Obeležen Svetski dan Roma

Podeli sa prijateljima:

Povodom Svetskog dana Roma, predsednik opštine Svrljig primio je u svom kabinetu delegaciju svrljiških Roma predvođenu predsednikom Udruženja svrljiških Roma Tarzanom Asanovićem.

12

Rukovodstvo opštine je spremno da se angažuje na unapređenju položaja romske zajednice na našem području u rešavanju, socijalnih, stambenih i problema zapošljavanja. Sa Romima, našim komšijama i sugrađanima, imamo tradicionalno dobru saradnju i u našoj sredini nikada nije bilo nikakvih ekcesa na nacionalnoj bazi, poput rasizma koji bukti širom Evrope. Romi kod nas imaju u svakom pogledu status u svemu ravnopravnih građana,u zapošljavanju, zdravstvu, školstvu, rekao je Miletić.

U ime delegacije, predsedniku se, na prijemu i ponuđenoj saradnji i pomoći, zahvalila prisutna Nevenka Medenica a predsednik Udruženja Roma, Tarzan Asanović, čestitao je prezanik svim sunarodnicima.

Svetski dan Roma, 8. april ustanovljen je na Prvom svertskom kongresu Roma 1971. godine u Londonu, kada je odlučeno da Romska himna bude pesma Đelem, đelem i zastava sa točkom kao centralni simbol. Ovaj dan je ustanovljen da bi se ukazalo na težak položaj Roma i da bi se podstakle države u kojima žive da obrate posebnu pažnju unapređivanju njihovog položaja.

Jedan komentar

  1. Уместо што им се исплаћује социјала и храна за нерад треба их упослити у јавне радове да зараде,а на по цео дан да само се шетају градом.

NAJNOVIJE NA PORTALU

Politika

Raspisani izbori za 2. jun za odbornike 66 lokalnih samouprava i beogradske i niške opštine

Vrbica

Obeležavamo Lazarevu subotu

Politika

Završena rasprava poslanika o izmenama Zakona o lokalnim izborima, glasanje zakazano za sutra

Radno proleće

Završeno asfaltiranje dela ulice 13. oktobra u Svrljigu

Svaka čast

Rekordan odziv svrljiških humanista: Akcija dobrovoljnog davanja krvi okupila 70 davaoca

Uređenje zelenila

Radnici JKSP Svrljig u akciji: Uređuju zelene površine duž ulice Vasilija Anđelkovića Albanca

PU ,,Poletarac'' Svrljig

Povezano