Search
Close this search box.
Broj pregleda

Septembarske bebe

Podeli sa prijateljima:

bebeDodela jednokratne novčane pomoći majkama septembarskih norvorodjenčadi obavljena je u znaku blizanaca. Tačnije u Centru za socijalni rad došlo je pet mama a pomoć je dodeljena za šest beba. Naime, srećna majka  Tamara Isa dobila je dve devojčice-bliznakinje.

Činjenica je da 25 000 dinara za novorodjenče nije velika suma ali verujem da mnogima to ipak puno znači za početak. Naša opština ima stav da  su mladi budućnost Svrljiga i da za njih treba ulagati maksimalno u odnosu na prilike koje nam dozvoljavaju. Nastojaćemo da  za iduću godinu iz budžeta  opštine izdvojimo više sredstava i time povećamo i namensku kvotu za novorodjenčad. Ćestitam svim mamama i želim da njihov primer slede naše sugradjanke te dobi, da Svrljig jednog dana ne bi bio grad starih, rekla je predsednica Skupštine opštine Svrljig Jelena Trifunović, dodeljujući novčanu pomoć majkama novorodjenčadi.

Ovom prilikom jednokratnu novčanu pomoć opštine za novorodjenčad dobile su –Tamara Isa/za blizance/, Sladjana Radenković, Vesna Djordjević, Jelena Pižula i Jelena Božinović.

Prema podacima Centra za socijalni rad koje je ovom prilikom saopštila direktorica Vesna Nedeljković u ovoj godini zaključno sa septembrom rodjeno je 57 beba.

Lane ih je do decembra bilo ukupno 96 što ukazuje na strepnju da će natalitet u ovoj godini, kao i predhodnih,  biti u padu. Na ozbiljnost situacije ukazuje i podatak da je prošle godine umrlo 242 Svrljižana što je više nego dvostruko od broja rodjenih i neumitno vodi smanjenju populacije.

NAJNOVIJE NA PORTALU

Politika

Raspisani izbori za 2. jun za odbornike 66 lokalnih samouprava i beogradske i niške opštine

Vrbica

Obeležavamo Lazarevu subotu

Politika

Završena rasprava poslanika o izmenama Zakona o lokalnim izborima, glasanje zakazano za sutra

Radno proleće

Završeno asfaltiranje dela ulice 13. oktobra u Svrljigu

Svaka čast

Rekordan odziv svrljiških humanista: Akcija dobrovoljnog davanja krvi okupila 70 davaoca

Uređenje zelenila

Radnici JKSP Svrljig u akciji: Uređuju zelene površine duž ulice Vasilija Anđelkovića Albanca

PU ,,Poletarac'' Svrljig

Povezano