Svrljiški

Srednja stručna škola ,,Dušan Trivunac Dragoš”

Kontakt informacije

Adresa

Gordane Todorović 2

Poštanski broj

18360

Mesto

Svrljig

E-mail kontakt

ssdusantrivunac@mts.rs

Pogledaj broj telefona
Opis

SREDNjA STRUČNA ŠKOLA „DUŠAN TRIVUNAC DRAGOŠ“

Škola je smeštena u najlepšem delu grada. Ima veliko dvorište sa izlaskom na kej reke Svrljiški Timok. Postojeći kvalitet radnika škole ogleda se ne samo u adekvatnoj stručnosti već i u spremnosti da svoje potencijale razvijaju i fleksibilno prilagođavaju sa ciljem da učenici iz škole izađu sa stečenim znanjem sa razvijenim ljudskim kvalitetima i sposobnostima da realizuju sebe i svoje ciljeve. U krajnjoj instanci ovo govori o velikoj fleksibilnosti škole u pogledu praćenja interesovanja učenika i potreba saradnje.

Osnovni podaci o školi

Stručna škola „Dušan Trivunac Dragoš“ u Svrljigu je izgrađena samodoprinosom građana opštine Svrljig 1984/85. godine, kada je i počela samostalno da radi pod nazivom OVO “Dušan Trivunac Dragoš“. Do tada je radila tri godine kao istureno odeljenje zajedničke osnovne OVO „12 februar“ iz Niša u prostorijama OŠ“Dobrila Stambolić“ u Svrljigu.

Od 1985. do 1993. godine Škola je registrovana rešenjem Republičkog komiteta za fizičku kulturu RS za sledeća područja rada:

Prirodno-matematičku struku (4.stepen)

Mašinstvo i obrada metala (3.stepen)

Tekstilstvo i kožarstvo ( 3.stepen) Od 1993. godine Škola je rešenjem Ministarstva prosvete RS registrovana kao stučna škola sa područjima rada iz oblasti:

Mašinstvo i obrada metala ( 4.stepen)

Tekstilstvo i kožarstvo Rešenjem ministarstva prosvete RS,od 25. 5. 1994. godine, svoju delatnost proširuje u područja rada:

Za obrazovanje profil četvorogodišnjeg obrazovanja – pogonski tehničar mašinske struke,

Za obrazovni profil trogodišnjeg obrazovanja – metalostrugar, bravar

Tekstilstvo – Za obrazovni profil trogodišnjeg obrazovanja – konfekcionar – krojač,

Rešenjem ministarstva prosvete od 22. 6. 1995. godine Školi se odobrava novo područje rada, šumarstvo i obrada drveta:

Za obrazovni profil trogodišnjeg obrazovanja proizvođač finalnih proizvoda od drveta dekorater – tapetar.

Rešenjem Ministarstva prosvete od 18. 6. 1997. godine školi se područja rada mašinstvo i obrada metala obrazovni profilima:

Automehaničar ( 3.stepen)

Metaloglodač ( 3.stepen)

Od školske 1999/2000.godine, Škola proširuje svoju delatnost područjem rada

Trgovina, ugostiteljstvo i turizam, obrazovnim profilom Trgovac ( 3.stepen), time što nadležno Ministarstvo dozvoljava Trgovinskoj školi u Nišu upis odeljenja prvog razreda, van sedišta škole, u Svrljigu.

U školskoj 2001/2002.godini, rešenjem Ministarstva prosvete i sporta RS, odobreno je i gimnaziji „11.oktobar“ iz Bele Palanke otvaranje odeljenja van sedišta škole, tako da od ove školske godine postoji odeljenje gimnazije opšteg tipa (u 4.stepenu).

U školskoj 2002/2003.našoj školi je od strane Ministarstva prosvete i sporta RS,odobreno:

Da u Beloj palanci upiše odeljenje van sedišta škole u području rada Šumarstvo i obrada drveta – obrazovni profil stolar – tapetar.

U području rada mašinstvo i obrada metala: – mašinbravar ( 3.stepen) – zavarivač ( 3.stepen).

Od školske 2003/2004. rešenjem Monistarstva prosvete i sporta RS,naša škola je dobila i samostalnost za školovanje obrazovnog profila Trgovac (3.stepen).

Od školske 2005/2006 odobren je upis odeljenja prvog razreda u području rada Ekonomija,pravo i administracija, obrazovni profil Ekonomski tehničar (4.stepen).

Pešenjem Ministarstva prosvete i sporta br. 022-05-351/94-03 od 06. 12. 2006.godine.

Od školske 2006/2007. godineodobren je upis odeljenja prvog razreda u već postojećem području rada mašinstvo i obrada metala, obrazovni profil – mehaničar grejne i rashladne tehnike ( 3.stepen).

Prirodno-matematičku struku (4.stepen) Mašinstvo i obrada metala (3.stepen) Tekstilstvo i kožarstvo ( 3.stepen)

Od 1993.godine Škola je rešenjem Ministarstva prosvete RS registrovana kao stučna škola sa područjima rada iz oblasti:

Mašinstvo i obrada metala ( 4.stepen) Tekstilstvo i kožarstvo Rešenjem ministarstva prosvete RS, od 25. 5. 1994. godine, svoju delatnost proširuje u područja rada:

Za obrazovanje profil četvorogodišnjeg obrazovanja – pogonski tehničar mašinske struke,

Za obrazovni profil trogodišnjeg obrazovanja – metalostrugar, bravarTekstilstvo –

Za obrazovni profil trogodišnjeg obrazovanja – konfekcionar – krojač,

Rešenjem ministarstva prosvete od 22. 6. 1995. godine Školi se odobrava novo područje rada,šumarstvoi obrada drveta: –

Za obrazovni profil trogodišnjeg obrazovanja proizvođač finalnih proizvoda od drveta dekorater – tapetar.

Rešenjem Ministarstva prosvete od 18. 6. 1997. godine školi se područja rada mašinstvo i obrada metala obrazovni profilima:

Automehaničar ( 3.stepen) Metaloglodač ( 3.stepen)

Od školske 1999/2000.godine, Škola proširuje svoju delatnost područjem rada Trgovina, ugostiteljstvo i turizam, obrazovnim profilom Trgovac ( 3.stepen), time što nadležno Ministarstvo dozvoljava Trgovinskoj školi u Nišu upis odeljenja prvog razreda, van sedišta škole, u Svrljigu.

U školskoj 2001/2002.godini,rešenjem Ministarstva prosvete i sporta RS, odobreno je i gimnaziji „11.oktobar“ iz Bele Palanke otvaranje odeljenja van sedišta škole, tako da od ove školske godine postoji odeljenje gimnazije opšteg tipa (u 4.stepenu).

U školskoj 2002/2003.našoj školi je od strane Ministarstva prosvete i sporta RS,odobreno:

Da u Beloj palanci upiše odeljenje van sedišta škole u području rada Šumarstvo i obrada drveta – obrazovni profil stolar – tapetar.

U području rada mašinstvo i obrada metala: – mašinbravar ( 3.stepen) – zavarivač ( 3.stepen). Od školske 2003/2004. rešenjem Monistarstva prosvete i sporta RS, naša škola je dobila i samostalnost za školovanje obrazovnog profila Trgovac (3.stepen).

Od školske 2005/2006 odobren je upis odeljenja prvog razreda u području rada Ekonomija, pravo i administracija, obrazovni profil Ekonomski tehničar (4.stepen).

Pešenjem Ministarstva prosvete i sporta br. 022-05-351/94-03 od 06. 12. 2006. godine.

Od školske 2006/2007.godineodobren je upis odeljenja prvog razreda u već postojećem području rada mašinstvo i obrada metala,obrazovni profil – mehaničar grejne i rashladne tehnike ( 3.stepen).

Galerija
Pogledajte i:

Zanatske radnje

Metalac Stanković

Obrazovanje

Srednja stručna škola ,,Dušan Trivunac Dragoš”

Mediji

TV Super D+

Obrazovanje

Osnovna škola ,,Dobrila Stambolić”

Obrazovanje

Škola stranih jezika – Alpha Language School

Građevinarstvo

Žicaprom

Smeštaj

Kapija Svrljiga

Smeštaj

Etno kuća Rakić

Prevoz

Naisturs Inc