Svrljiški

Search
Close this search box.

Svrljiška mlekara

Od osnovanja cilj nam je da kroz naše proizvode sačuvamo viševekovnu tradiciju i prepoznatljivo ime i kvalitet mlečnih proizvoda svljiškog kraja, posebno sireva i kačkavalja. Planinski pašnjaci prebogati lekovitim biljem odličan su preduslov za uzgoj i napasanje grla krava, ovaca i koza i dobijenje visoskokvalitetnih proizvoda – mleka. Sa ovih pašnjaka nastala je i čuvena svrljiška ovca, jedna od najkvalitetnijih sojeva pramenke u Srbiji.

Prepoznatljiv kvalitet i ime proizvoda uslovili su da se nekoliko proizvoda odlikuje geografskom oznakom porekla, poput: svrljiškog sira, svrljiškog kačkavalja i pastirskog specijalteta od sira i brašna -svrljiškog belmuža.

Proizvodimo sireve od kravljeg, ovčijeg i kozjeg mleka isključivo sa područja svrljiških planina što nam garantuje dobar kvalitet i prepoznatljiv ukus.

U izradi, pored mleka, koristimo i druge proizvode za izradu naših sireva poput: sremuša, žalfije, paprike, brašna i drugih sastojaka za naše proizvode sa ovih prostora. Ovakva proizvodnja je najbliža organskoj jer ovo područje odlikuje netaknuta priroda, pašnjaci i livade, vekovna tradicija, znanje i umeće svrljiških stočara.

Informacije

Adresa

Ulica Radetova 20

Mesto

Svrljig

Pogledaj broj telefona