Svrljiška mlekara

Opis

Od osnovanja cilj nam je da kroz naše proizvode sačuvamo viševekovnu tradiciju i prepoznatljivo ime i kvalitet mlečnih proizvoda svljiškog kraja, posebno sireva i kačkavalja. Planinski pašnjaci prebogati lekovitim biljem odličan su preduslov za uzgoj i napasanje grla krava, ovaca i koza i dobijenje visoskokvalitetnih proizvoda – mleka. Sa ovih pašnjaka nastala je i čuvena svrljiška ovca, jedna od najkvalitetnijih sojeva pramenke u Srbiji.

Prepoznatljiv kvalitet i ime proizvoda uslovili su da se nekoliko proizvoda odlikuje geografskom oznakom porekla, poput: svrljiškog sira, svrljiškog kačkavalja i pastirskog specijalteta od sira i brašna -svrljiškog belmuža.

Proizvodimo sireve od kravljeg, ovčijeg i kozjeg mleka isključivo sa područja svrljiških planina što nam garantuje dobar kvalitet i prepoznatljiv ukus.

U izradi, pored mleka, koristimo i druge proizvode za izradu naših sireva poput: sremuša, žalfije, paprike, brašna i drugih sastojaka za naše proizvode sa ovih prostora. Ovakva proizvodnja je najbliža organskoj jer ovo područje odlikuje netaknuta priroda, pašnjaci i livade, vekovna tradicija, znanje i umeće svrljiških stočara.

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email
Pogledajte i:

Kontakt informacije

Pogledaj broj telefona

Pronađite nas na mapi