Search
Close this search box.
Broj pregleda

Црква Светог Марка – Белоиње

Podeli sa prijateljima:

beloinje sveti marko hdr

Драга Браћо и Сестре !

Божијом вољом 2012 године мештани села Белоиња покренули су иницијативу за обнову Цркве Светог Марка. Сложном акцијом мештана и уз свесрдну помоћ општине Сврљиг, кроз акцију “на динар три динара“ подигнут је храм из темеља.

Циљ Цркве је да свим људима, мештанима и будућим генерацијама нашег села обезбеди правилан духовни и верски развој, као и могућност обављања свих верских обреда. Исход овог великог подухвата (изградња Цркве) у највећој мери зависи од нашег активног учешћа у финансијској помоћи а на то нас упућује и речи: “Ко Цркви даје Богу позајмљује а Бог ником дужан не остаје”.

Наравно Ми одлучујемо, али морамо знати да од нас зависи да ли ће се Црква саградити и да ли ће нам деца кренути путем приближавања Богу који представља доброту, љубав, слогу, праштање… Свесни улоге, значаја и потребе Цркве у духовном и верском развоју и надоградњи сваког човека, Донацијама мештана нашег села и донацијама приложника до данас на изградњи Цркве урађено је много, али због тренутне финансијске потешкоће, радови су сведени на минимум.

Мештани Белоиња тренутно раде на објекту у коме је некада давно био Свети крст, али као што изнад пише, за то је потребно још новца.

Позивамо све добротворе, вернике и све људе да се прикључе и својим доприносом помогну да заједно уздигнемо ову светињу.

Црква још увек није изграђена до нивоа употребе, и због тога не може сама да финасира даље извођење радова на њој, а то значи да је још увек зависна од наших донација!

На овом сајту поред презентације Цркве и апела за добровољним донацијама, можете наћи и листу донатора у којој ће се уписати и ваше име уколико будете донатор ( и сагласни да вас упушемо), али и низ корисних информација која су везана за православље, славе, верске обичаје.

Уколико вам на овом сајту везано за донације или везано за Цркву не буде нешто јасно, за додатне информације можете нас контактирати путем наше контакт адресе која се налази на овом сајту, на опцији контакт.

Унапред се захваљујемо свим добротворима, приложницима и свима који су учествовали и учествују у давања и прикупљања новчаног прилога, или на неки други начин помажу изградњу Цркве.

NAJNOVIJE NA PORTALU

Lokalni izbori 2024

Srpska napredna stranka i koalicioni partneri predali izbornu listu za lokalne izbore u Svrljigu

Promo

Novi obrazovni smerovi u svrljiškoj srednjoj školi zainteresovali osnovce – očekuje se upis većeg broja učenika

Izbori 2024

Ujedinjena seljačka stranka predala listu – ZNAMO SE – MILIJA MILETIĆ!

Zona Centar

FUDBAL: Iskusni Ilijić i Prokić doneli velika tri boda Svrljigu!

Izbori 2024

MILETIĆ: Izborna trka je krenula, očekujemo ubedljivu pobedu! (VIDEO)

Politika

LOKALNI IZBORI: Obaveštenje o izlaganju na uvid dela jedinstvenog biračkog spiska

PU ,,Poletarac'' Svrljig

Povezano