Search
Close this search box.
Lokalna politika
Broj pregleda

Održana 10. sednica Skupštine opštine Svrljig

Podeli sa prijateljima:

Danas je održana 10. sednica Skupštine opštine Svrljig na kojoj je usvojeno 20 tačaka dnevnog reda.

Detalji sa 10. sednice SO Svrljig, foto: M.M.
Detalji sa 10. sednice SO Svrljig, foto: M.M.

Nakon usvajanja zapisnika sa prethodne sednice potvrđen je mandat novom odborniku SO Svrljig Nini Radovanović (Pokret za spas Svrljiga), koja je od danas postala odbornik umesto sada već bivšeg odbornika Olivera Đorđevića koji je podneo ostavku na tu funkciju.

Nina Radovanović, foto: M.M.
Nina Radovanović, foto: M.M.

O završnom računu budžeta Opštine Svrljig za 2020. godinu govorila je Marina Savić, načelnik Odeljenja za budžet i finnsije i privredu OU Svrljig.

Bratislav Mitić (PZSS) rekao je da je u minulom periodu potrošeno 500 miliona dinara i upitao:

Odbornik Bratislav Mitić, foto: M.M.
Odbornik Bratislav Mitić, foto: M.M.

Da li se poboljšao kvalitet života sugrađana? Nekolicini jeste. Preporuke pokreta na usmeravanje novca u pravcu na kome bi se istinski osetio boljitak nisu uvažene, a predlozi su odbijeni. Naš je šestoro, uvek smo preglasani i shodno tome ne snosimo nikakvu odgovornost za utrošak ovlikih para, rekao je Mitić.

Odbornik Milija Miletić, foto: M.M.
Odbornik Milija Miletić, foto: M.M.

Odbornik Milija Miletić (USS) čestitao je Vidovdan, veliki srpski praznik, a onda istakao da će podržati Predlog Odluke o završnom budžetu jer je mnogo urađeno u periodu iza nas.

Opština Svrljig od 2011. maksimalno pomaže bračnim parovima, novorođenoj deci, nezapošljenim porodilja i sl. Pomoć je veća na selu, jer su i uslovi života na selu otežani, poručio je Miletić.

Aleksandar Petković govoreći o budžetu, ali i o problemima malih sredina koje dobijaju manje novca, rekavši da je Rudna Glava koja ima 1300 stanovnika dobila ogranak Yumco fabrike, i nadovezao se da problem nije u republičkoj Vladi, jer pretpostavlja da je Vlada od Svrljiga digla ruke i da je problem oko svega u Lokalnoj samoupravi.

Predsednik opštine Svrljig, Miroslav Marković, foto: M.M.
Predsednik opštine Svrljig, Miroslav Marković, foto: M.M.

Predsednik opštine Miroslav Marković govorio je o infrastrukturnim poduhvatima i poslovima koji su odrađeni u minulom periodu. On je rekao da Vlada mora da više vodi računa o malim opština poput Svrljiga, znajući da je rasejanje stanovništva u veće gradove i van granica zemlje konstantno.

Nakon usvajanja Predloga odluke o završnom računu za 2020. godinu, na predlog odbornika Milice Milenković i Milije Miletića Predlog odluke o utvrđivanju naziva ulica i zaseoka u naseljenim mestima na teritoriji Svrljiga je povučen sa dnevnog reda.

Milica Milenković, foto: M.M.
Milica Milenković, foto: M.M.

Odbornica Milenković je konstruktivno govorila o imenima ulica i zaseoka, te poručila da je potrebno da u svakom selu ulice treba da se imenuju imenima zaslužnih meštana i poznatih Svrljižana, a ne po automatizmu i imenima nekih nama nepoznatih ličnosti.

Ovaj predlog podržao je i Milija Miletić i zamolio predsedavajuće i predsednik opštine da se tačka povuče sa dnevnog reda a da se komisija za ova pitanja promeni i da na njeno čelo dođe Milica Milenković (PZSS) i sama odabere svoje saradnike kako bi se načinjeni propusti što pre ispravili na zadovoljstvo svih građana.

U nastavku usvojen je i predlog Rešenja o otuđenju građevinskog zemljišta u javnoj svojini opštine Svrljig i predlog Odluke o pokretanju postupka otuđenja građevinskog zemljišta u javnoj svojini opštine Svrljig neposrednom pogodbom.

Jovan Đorđević, foto: M.M.
Jovan Đorđević, foto: M.M.

V.d. direktor JKSP ,,Svrljig” Jovan Đorđević govorio je o predlogu Rešenja o usvajanju Izveštaja komunalca i stepenu usklađenosti planiranih i realizovanih aktivnosti iz programa poslovanja za period od 01. 01. do 31. 03. 2021. godine, kao i predloge Rešenja o davanju saglasnosti na Odluku Nadzornog odbora JKSP ,,Svrljig” o raspodeli dobiti i usvajanju redovnih godišnjih finansijskih izveštaja i predlog Rešenja o davanju saglasnosti na Odluku Nadzornog odbora JKSP ,,Svrljig” o dopuni Odluke o cenama vode, kanalizacije i odvoženje smeća.

Do kjraja sednice usvojene su sve tačke dnevnog reda. Više o sednici uskoro ćete moći da pogledate na našem Youtube kanalu i društvenim mrežama, kao i na samom portalu ,,Svrljiške novine”.

Jedan komentar

  1. Dobro je što naš poslanik održava dobru komunikaciju sa Anom Brnabić.Pošto je Srbija po Vučićevim rečima najuspešnija u Evropi,može se očekivati da Svrljig doživi ekonomsko poljoprivredni procvat.Kadrovski smo jaki,imamo i novopečene intelektualce,konstruktivne odbornike,pa nam je budućnost svetla.Nadam se i da je opština već izašla iz bankrot opasnosti.Mi ,prosečni stanovnici Svrljiga, zahvaljujući dobrom vođenju politike i ekonomije smatramo da je dobro što su nam gotovo sve autobuske linije ukinute,jer imamo taksije.Ima još sijaset problema,koji će,ubeđen sam, biti rešeni,ako ništa drugo,barem nakon sledećih izbora.

NAJNOVIJE NA PORTALU

Lokalni izbori 2024

Srpska napredna stranka i koalicioni partneri predali izbornu listu za lokalne izbore u Svrljigu

Promo

Novi obrazovni smerovi u svrljiškoj srednjoj školi zainteresovali osnovce – očekuje se upis većeg broja učenika

Izbori 2024

Ujedinjena seljačka stranka predala listu – ZNAMO SE – MILIJA MILETIĆ!

Zona Centar

FUDBAL: Iskusni Ilijić i Prokić doneli velika tri boda Svrljigu!

Izbori 2024

MILETIĆ: Izborna trka je krenula, očekujemo ubedljivu pobedu! (VIDEO)

Politika

LOKALNI IZBORI: Obaveštenje o izlaganju na uvid dela jedinstvenog biračkog spiska

PU ,,Poletarac'' Svrljig

Povezano