Ljudski
Broj pregleda

‚‚Pokret za spas Svrljiga” podneo krivičnu prijavu zbog trovanja životinja i ugrožavanja bezbednosti ljudi

Grupa građana ,,Pokret za spas Svrljiga” danas je Policijskoj stanici u Svrljigu predala krivičnu prijavu protiv NN lica zbog ugrožavanja bezbednosti ljudi i afere trovanja životinja koja se dogodila prethodnih dana na teritoriji svrljiške opštine. 

Fotografija preuzeta sa zvanične stranice pokreta
Fotografija preuzeta sa zvanične stranice pokreta

U celosti vam prenosimo saopštenje GG Za spas Svrljiga: 

Zbog toga što brinemo za bezbednost naših najmlađih sugrađana koji lako mogu doći u kontakt sa otrovima, Pokret za spas Svrljiga, sada već oformljena Grupa građana, je danas Policijskoj stanici u Svrljigu predala KRIVIČNU PRIJAVU protiv NN lica zbog ugrožavanja bezbednosti ljudi.
Mnogo naših sugrađana nam se javilo i požalilo da na njihova pitanja u vezi afere sa trovanjem životinja, koja se dogodila prethodnih dana, nijedna od lokalnih opštinskih, nadležnih i dobro plaćenih institucija, nije htela da da odgovor i da su sa podsmehom iskazali nezainteresovanost i bezvoljnost za pronalaženje počinioca ovog dela.
POKRET IMA DOKAZE I ISKAZE SVEDOKA O TROVANJU, koje je bilo sistematsko, koje se desilo na nekoliko gradskih lokacija i koje je završeno smrću mnogih životinja.

SVI MI MORAMO BITI SVESNI da su time dovedeni u opasnost i životi i zdravlje naše dečice!

Takođe, Republika Srbija je potpisnik Konvencije UN o zaštiti životinja, te u skladu sa njom ima i Zakone kojima se štite njihovi životi, bez obzira da li su pod ljudskom negom ili ne!

Pozivamo sve naše građane da nam se jave ako imaju bilo kakvih informacija ili štetu prouzrokovanu ovim nehumanim činom.

Možete nas kontaktirati na e-mail: [email protected] a možete se i direktno obratiti našim članovima:

Bratislav Mitić, Radetova14, Svrljig (u staklorezačkoj radnji)

Oliver Kane Đorđević, Vase Albanca 3a, Svrljig (u kafeu Inkognito)

Podeli sa prijateljima

Povezano

NAJNOVIJE NA PORTALU

Podeli sa prijateljima:

PU ,,Poletarac'' Svrljig
NAJČITANIJE DANAS