Search
Close this search box.
Sastanak u Ministarstvu
Broj pregleda

Krenuli radovi na adaptaciji zgrade budućeg Gerontološko centra u Svrljigu

Podeli sa prijateljima:

Narodni poslanik Milija Miletić danas se sastao u Ministarstvu za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja sa državnim sekretarom Nenadom Nerićem kako bi razgovarao na temu otvaranja Gerontološkog centra u Svrljigu, u zgradi bivše Industrije tekstilnog kombinata ,,ITK”. 

Matković, Nerić i Miletić, foto: M.M.
Matković, Nerić i Miletić, foto: M.M.

Sastanku u Ministrastvu prisustvovao je i investotr Zoran Matković, vlasnik objekta bivše firme ,,ITK” u Svrljigu koji je izgrađen na oko 2.000 kvadrata.

Po rečima narodnog poslanika Milije Miletića, investitor Matković ušao je u postupak rekonstrukcije objekta kako bi ga prilagodio nameni za otvaranje staračkog doma, odnosno Gerontološkog centra.

Sekretar Nerić nam je dao smernice i uputstva koja se moraju ispoštovati prilikom otvaranja Gerontološkog centra. Najbitnije je dobiti licencu za rad, na čemu se uveliko radi, poručio je Miletić.

Narodni poslanik Miletić iskoristio je priliku da upozna državnog sekretara Nerića sa potrebama starijih Svrljižana koji koriste domski smeštaj van Svrljiga, u Knjaževcu, Nišu i drugim opštinama i gradovima.

Na sastanku je dogovorena uzajamna saradnja i logistička podrška za izgradnju i kasnije smeštaj zainteresovanih lica.

Investitor nam je dao uverenje da će licencu za rad dobiti do marta sledeće godine, a ujedno će imati i priliku da učestvuje na konkursima koje raspisuje ovo ministarstvo, a odnosi se na staračke domove i potrebe za smeštaj socijalno-ugroženog stanovištva, kaže Miletić.

NAJNOVIJE NA PORTALU

Politika

Miletić se sastao sa Dačićem

Ul. Ljubovačka

Prekid vodosnabdevanja

Neverovatno

Najveći broj požara u Srbiji ovog proleća evidentiran u Svrljigu

Nedelja

Zajednički koncert KUD ,,Svrljig” i KUD ,,Prekonoga”

Odlično!!!

Srednja škola u Svrljigu dobija novi smer, ovo je ODLIČNA VEST!

Odlično!

POTPISANO: 10 MILIONA STIŽU U SVRLJIG ZA IZGRADNJU NOVE ZGRADE

PU ,,Poletarac'' Svrljig

Povezano