Saradnja NSZZ i Opštine

21 OSOBA IZ SVRLJIGA POKREĆE SOPSTVENI BIZNIS

Broj pregleda
Protekle nedelje u sali SO Svrljig dodeljene su odluke korisnicima programa i mera aktivne politike zapošljavanja predviđenih Lokalnim akcionim planom zapošljavanja opštine Svrljig za 2019. godinu. 
Lica kojima su odobrena sredstva, foto: M.M.
Lica kojima su odobrena sredstva, foto: M.M.

Dvadeset jedno lice dobilo je pomoć za samozapošljavanje na teritoriji svrljiške opštine od strane Nacionalne službe za zapošljavanje i Opštine Svrljig.

Dvadeset jedna osoba iz Svrljiga u narednom periodu moći će da pokrene sopstveni posao. To je omogućeno Lokalnim akcionim planom zapošljavanja za ovu godinu. Sredstva za ove namene obezbeđuju zajedničkim snagama Opština Svrljig i Nacionalna služba za zapošljavanje, rekao je narodni poslanik Milija Miletić.

Sredstva za samozapošljavanje obezbeđena su u ukupnom iznosu od 4.220.000 dinara, od čega Opština učestvuje u finansiranju sa 1.688.000 dinara, a Nacionalna služba sa 2.532.000 dinara.

Narodni poslanik Milija Miletić, foto: M.M.
Narodni poslanik Milija Miletić, foto: M.M.

U skladu sa Lokalnim akcionim planom zapošljavanja, do sada su donete odluke o sprovođenju javnih radova na kojima će biti angažovano 55 lica, o dodeli subvencija za zapošljavanje nezaposlenih lica iz kategorije teže zapošljivih za 18 lica, dok će u program stručne prakse biti uključeno 29 lica.

Uručivanju ugovora o samozapšljavanju prisustvovali su i predsednica opštine Svrljig Jelena Trifunović i direktor filijale Nacionalne službe za zapošljavanje u Nišu Boban Matić.

Pročitajte i

DANAS LEŽU NOVE DRŽAVNE PARE

Danas kreću nove letnje isplate državne pomoći. Već danas ležu sredstva svim ugostiteljima i zaposlenima u turizmu koji će dobiti po 30.900 dinara. Takodje, vredno