Sinoć, pod reflektorima, završen je 56. Vidovdanski turnir u malom fudbalu Svrljig 2012. Pobednik ovogodišnjeg turnira u seniorskoj konkurenciji je ekipa ‚‚Renesansa‚‚ iz Knjaževca.

Finalno veče počelo je u 19 časova. Prve dve utakmice odigrane su u konkurenciji mesnih zajednica. Meč za treće mesto, Drajinac – Plužina, iz kojeg je Drajinac izašao kao pobednik, odigrao se na samom početku finalne večeri.
U finalu MZ, sastale su se ekipe Guševac – Lukavica. U regularnom delu odigrali su nerešeno 3:3, ali posle izvođenja penala Guševac je bio uspešniji i na kraju je slavio prvo mesto.

Publika je sa ovacijama dočekala i susrete seniora. Za treće mesto sastale su se ekipe Bolji život – KMF Vranje.
Ekipa ‚‚Bolji život‚‚ koja je važila za favorita turnira i pritom osvajala isti dugi niz godina, razočarala je publiku, i u borbi za treće mesto poražena je od rivala iz Vranja rezultatom 4:2.

I pored kiše, finalni meč u konkurenciji senoria proratilo je više stotina gledalaca i ljubitelja malog fudbala. U poslednjem meču u ovoj godini koji je počeo u  22,30h sastali su se Renesansa (Knjaževac) – Optika MG (Niš).  Knjaževčani koji su se prvi put plasirali u finale svrljiškog turnira trijumfovali su rezultatom 6:3 i osvojili 56. tradicionalni Vidovdanski turnir u malom fudbalu Svrljig 2012.

Kiša je omela veći broj publike da finalno veče prati do same završnice, a finalnu utakmicu u kategoriji seniora pratilo je nekoliko stotina navijača, nakon čega su dodeljene nagrade najboljima. U ime opštine Svrljig, nagrade najboljima dodelila je predsednica SO Svrljig, Jelena Trifunović.

FINALNO VEČE: 

MZ:

Drajinac – Plužina 1:0 (nezvanični rezultat)
Lukavica/Šljivovik – Guševac/Periš 3:3 (4:5)

SENIORI:

Bolji život – KMF Vranje 2:4
Renesansa – Optika MG 6:3

Najbolji igrač – Milos Trajkovic – KMF Vranje
Najbolji strelac – Stošić Danijel – KMF Vranje
Najbolji golman – Pavle Pavlović – Renesansa

[box]
PLASMAN SENIORA:

1. Renesansa

2. Optika MG

3. KMF Vranje
[/box]