Povodom raznih špekulacija iznetih u sredstvima javnog informisanja vezanih za rad I funkcionisanje USS obaveštavamo javnost sledeće:
Gospodin Zaharije Trnavčević nije nikada bio član Ujedinjene seljačke stranke niti je podneo zahtev za pristupanje, ali je uvek smatran prijateljem stranke kao čovek koji je poznat po višedecenijskom zalaganju za agrar i selo i koji je u jednom trenutku pomogao rad stranke, ali zbog koncepcijskih razloga gospodin Zaharije Trnavčević otišao je svojim putem, na kome mu želimo sve najbolje.
Kada je u pitanju rad stranke i pozicija čelnih ljudi, Ujedinjena seljačka stranka održala je svoj Glavni odbor na kome je u skladu sa Statutom I normativnim aktima stranke doneta jednoglasna odluka da se redovna Izborna skupština stranke održi 25.decembra 2010.godine u Niškoj banji. Takođe, Glavni odbor je u skladu sa izbornom procedurom doneo Odluku da Milija Miletić bude kandidat za predsednika stranke o čemu je javnost na vreme obaveštena putem medija.
U vezi svega napred navedenog javno upozoravamo one koji izvrću predmetne činjenice da će snositi zakonske konsekvence ukoliko javnim istupom naruše ugled Ujedinjene seljačke stranke.