NIŠ

Promocija „Belmužijade“

Ukupan broj pregleda:

Pripremanjem belmuža, promocijom turizma i zdrave hrane, danas je održana promocija „Belmužijade“ u Nišu, u dvorištu etno restorana „Nišlijska mehana“.

BELMUZIJADA-SVRLJIG

Svrljiski-Belmuz
Belmuž

Predstavnici opštine Svrljig, predvođeni predsednicom Jelenom Trifunović, inače predsednicom Organizacionog odbora svrljiške “Belmužijade 2014“ i narodnim poslanikom Milijom Miletićem održali su danas u Nišu, promociju devete privredno-turističke i kulturne manifestacije koja se održava 1, 2. i 3. avgusta u Svrljigu.

U etno ambijentu restorana “Nišlijska mehana“ danas su predstavnici opštine Svrljig objasnili značaj već tradicionalne privredno-turističke i kulturne manifestacije folklora, narodnog stvaralaštva, zdrave hrane, isticanjem turističkih potencijala, običaja svrljiškog kraja i očuvanja tradicionalnih muzičkih instrumenata.

Promocija

Za vreme promocije majstori za spravljanje beluža Goran Živić i Zoran Mihajlović, prošlogodišnji istaknuti takmičari, pripremali su ovaj svojevrsan specijalitet koji je kasnije posluživan svim gostima i medijima koji su prisustvovali.

Svrljišku trpezu i promociju zdrave hrane obogatila je svrljiška jagnjetina na ražnju.

Milija-Miletic-Belmuzijada

Belmužijada počinje 1. avgusta kada će se održati “Sabor gajdaša balkanskih zemalja“ i Dragoslav Mihajlović Kanarinac i Jasna Kočijašević, drugi avgust je rezervisan za Vesnu Zmijanac a treći za grupu Tropiko Bend.

2 Komentara

  1. SNS OKRUGLICA

    01/08/2014 u 07:43

    Koliko ce koštati gradjane Svrljiga za dolazak Vesne Zmijanac i Tropiko bend?

  2. vm

    01/08/2014 u 09:25

    ispromovisase ga lepo a to sto pada kisa i sto ce biti blata do kolena izgleda nikog ne interesuje,petak i nece biti neki najsrecniji dan za belmuzijadu,ko ce doci na koncert da ga mokri kisa.

Pošaljite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *