DF 2014

Počeo 13-ti „Dečji festival“ u Svrljigu

Broj pregleda:

Danas je po 13-ti put za redom otvoren „Dečji festival“ u Svrljigu. Centralna manifestacija održava se u Gradskom parku i traje od 25. do 27. avgusta.

Decji-festival-Svrljig

Na ovogodišnjem Festivalu učestvovaće 20 ekipa, odnosno osam u mlađoj i dvanaest ekipa u starijoj kategoriji učesnika. Svaka ekipa broji pet učesnika te ih je ukupno ih 100 u svim kategorijama, što je po rečima roditelja i posmatrača nešto manje za razliku od prošlih godina.

DF-2014

Prelepa manifestacija koja se neguje i čuva trinaest godina unazad i u kojoj učestvuju samo deca svrljiške opštine takmičeći se u raznim dečjim igrama koje im je pripremio organizator Centar za turizam, kulturu i sport, pod pokroviteljstvom Opštine Svrljig i uz svesrdnu pomoć mladih volontera, ove godine, kao i prošle, trajaće tri dana.

Festival se nastavlja sutra, a u programu će učestvovati starija kategorija učesnika.

GRADSKI PARK NESPREMAN!

Za razliku od prošlih godina Gradski park nije bio temeljno uređen i pripremljen za Festival.

Naime, duboka zelena trava ometala je malu decu da se takmiče u raznim disciplinama za koje im je trebala vidljivost bele trake, a svuda po parku bili su opušci i zatvarači pivskih flaša. Na žalost za zabavu najmlađih, koji ne učestvuju u programu, ostala je samo jedna ljuljaška a tobogani su načisto zarđali, te i ostali mobilijari nisu bili spremni za prvi dan Festivala.

Rdja Nadamo se da će nadležni reagovati i pripremiti Gradski park za drugi dan Festivala.

Povezano:

Pročitajte i ovo: