Broj pregleda:

Međunarodni poljoprivredni sajam u Novom Sadu, 78. po redu, održan od 14. do 21. maja, posetilo je više stotina hiljada zemljoradnika iz Srbije i zemalja u okruženju. Među posetiocima, u tri sajamska dana, u organizaciji Fonda za poljoprivredu opštine Svrljig, sajam je obišlo i nekoliko stotina poljoprivrednika iz svrljiškog kraja.

Bila je to svojevrsna prilika da se na promocijama u kongresnom centru sajma, u halama punim izlagača i na nekoliko desetina hektara izložbenog prostora pod vedrim nebom, svrljižani upoznaju sa najnovijim dostignućima u poljoprivredi, razgledaju poljoprivredne mašine najnovije generacije i odaberu poljoprivrednu opremu i alat.
Sajam su posetili i rukovodioci opštine Svrljig, predsednik Milija Miletić, njegov zamenik Dobrivoje Stojanović, pomoćnik Nenad Stanković, predsednica Skupštine opštine Svrljig Jelena Trifunović kao i direktor JKP Svrljig Igor Davidović.

Tradicionalno dobra organizacija ovog sajma izazvala je veliko interesovanje naših poljoprivrednika. Prezentacija je bila takva da su imali šta videti i zemljoradnici i stočari i povrtari pa i komunalci. Samtram da je poseta u organizaciji Fonda za poljoprivredu naše opštine ne samo opravdana već veoma edukativna te je ovo samo nastavka tradicije koju opština gaji omogućavanjem svojim žiteljima da poste ovu manifestaciju. Na sajmu smo razgovarali sa predstavnicima raznordnih firmi i uslužnih delatnosti vezanih za poljoprivredu ali bih posebno istakao ponovljeni kontakt sa predstavncima slovenačke kompanije MUTA koju ovde zastupa firma ,,Kosatrejd,, . Želim da podsetim da su vlasnici ove velike slovenačke kompanije, kompanije sa tradicijom od preko stotinu godina, koja proizvodi opremu i alalte za poljioprivredu i građevinarstvo, nedavno posetili Svrljig. Kompanija ima dva kompleksa firmi u Sloveniji i Nemačkoj. Reč je o porodičnoj kompaniji čiji su vlasnici izrazili interesovanje da investiraju na području Svrljiga otvaranjem pogona za proizvodnju poljoprivrednog alata ili mašina. Dogovorili smo da se prilikom narednog susreta opredelimo šta bi to konkretno bilo i do kraja godine pokrenemo proizvodnju što bi za nekoliko desetina svrljižana značilo zaposlenje, izjavio je predsednik Miletić posle posete štanda firme ,,Kosatrejd,, na 78. novosadskom sajmu.

Izvor: Svrljig.rs

Srbija
Covid-19
Serbia Svet
+0 (24h)
11,523
Zaraženih
0
+0 (24h)
245
Preminulih
0
59.46%
6,852
Izlečenih
0
38.41%
4,426
Aktivno
+33,854 (24h)
6,596,550
Zaraženih
0
+1,636 (24h)
388,423
Preminulih
0
45.78%
3,187,910
Izlečenih
0
45.78%
3,020,217
Aktivno


2 Responses

  1. Dragos Odgovori

    Svuda je prisutan nas predsednik. Pozdrav,svaka cast

  2. pera Odgovori

    „Svuda“ ali gde se jede i pije za badava.I sta je dobro uradio za grad.kad je toliko prisutan?i s…n je prisutan svuda!

Ostavite klomentar

Povezano:

Pročitajte i ovo:

Scroll to top