Za manje od mesec dana, danas se dogodila treća saobraćajna nezgoda u ulici Vase Albanca, na regionalnom putu ‚‚R243‚‚ koji vodi prema Babinom zubu. Povređenih na svu sreću nije bilo.

Nezgoda, skoro identična kao i ona koja se desila 28.avgusta, dogodila se danas negde oko 16 časova. Kako nezvanično saznajemo, vozač koji je upravljao automobilom marke ‚‚zastava 1300‚‚ M.T. (74) iz Svrljiga , prilikom uključivanja na glavni put, odnosno ‚‚R243‚‚, udario je direktno u vozilo marke ‚‚Nissan sunny‚‚ kojim je upravljala J.R. (36) takođe iz Svrljiga. Povređenih na svu sreću nije bilo, a takođe niko od pešaka i biciklista se nije nalazio u blizini. Uviđaj su na licu mesta izvršili službenici Policijske uprave u Svrljigu, i tom prilikom ustanovili da ni jedan ni drugi vozač nisu bili pod dejstvom alkohola.

Po svemu sudeći, kako je ovo treći udes, drugi na sličan način, što pre je potrebno reagovati i regulisati saobraćaj u ovom svrljiškom naselju. Žitelji postaju sve više zabrinuti za sigurnost svoje dece, ali se ipak nadaju u delotvornost peticije koja je spremna za podnošenje skupštini opštine.

Prva saobraćajka se dogodila 21.avgusta kada je vozač ‚‚zastave‚‚ udario direktno u banderu, gde je jedna osoba povređena, druga je usledila 28.avgusta kada su se ‚‚nepažnjom‚‚ sudarila dva putnička automobila, gde povređenih nije bilo, i treći danas 19. septembra 2012.godine, gde je pričinjena veća materijalna šteta.

I pored svakodnevnih apela da ulica koja je ‚‚najkritičnija‚‚ u Svrljig NIJE OBELEŽENA saobraćajnim trakama, nema čak ni jedan znak upozorenja osim znak suženje puta, pre mosta, niko se do dan danas nije oglasio povodom toga. Šta nadležni čekaju još uvek nismo uspeli da saznamo, ali i ovom prilikom apelujemo da se što pre dovede saobraćaj u red u ovom naselju kako ne bi dolazilo do ovakvih i sličnih nemilih događaja.

VIDEO: