Omladinske radne akcije su nastale još u toku NOB-a, a naročito su bile popularne nakon završetka drugog svetskog rata i imale su za cilj da obnove i izgrade privredu, infrastrukturu, naučne, sportske, kulturne i zabavne objekte u Jugoslaviji. Svrljižani su učestvovali u drugoj fazi izgradnje auto-puta ‚‚Bratstvo-Jedinstvo‚‚ 1961.godine .

Svrljižani 1961. godine grade deonicu Niš-Grdelica-Skoplje

Deonicu auto-puta Grdelica – Skoplje 1961. godine u ukupnoj dužini od 138 km gradilo je 46.699 omladinaca. U Grdeličkoj klisuri, u takozvanom naselju Palojce meseca aprila i maja daleke 1961.godine, nalazila se svrljiško-aleksinačka omladinska radna brigada pod nazivom ‚‚Dušan Trivunac-Dragoš‚‚. Brigada je bila sačinjena od 120 tadašnjih brigadira, od kojih je 60 bilo iz Aleksinca a preostalih 60 iz opštine Svrljig. Komandant brigade bio je Svrljižani, Hranislav Radojković.

Nakon tog poduhvata, godine 1962. započinju poslednji radovi na auto-putu da bi sledeće 1963. godine mladi završili poslednju deonicu autoputa.

Svrljižani 1961. godine grade deonicu Niš-Grdelica-Skoplje

Na osnovu vrlo masovnog učešća mladih na lokalnim omladinskim radnim akcijama šezdesetih godina, izrasta sve veći interes omladine za učešće na akcijama saveznog značaja, a Svrljižani su bili među aktivnijim brigadama u tadašnjoj ‚‚jugi‚‚.

Kao dan Omladinskih radnih akcija u SFRJ se obeležavao 1. april, dan kada su 1946. godine počele pripreme za organizovanje izgradnje pruge Brčko-Banovići.

Vremeplov