Za svaku pohvalu

Svrljiški maratonac na 30. mestu

Broj pregleda:

Radivojević Siniša, poljoprivrednik iz sela Guševac kod Svrljiga, osvojio je značajno 30. mesto na polumaratonu 21. aprila u Beogradu. 

27

Među 1854 takmičara koji su iz svih delova zemlje, evrope i sveta došli da trče na popularnom Beogradskom maratonu, dvadesetosmogodišnji poljoprivrednik iz Svrljiga, Siniša Radivojević osvojio je značajno 30. mesto. Naime, on je za 1:25:54 minuta pretrčao 21 kilometar, dok je pobednik polumaratona bio u prednosti za 17 minuta.

1255

Veoma mi je drago što sam trčao i predstavljao opštinu Svrljig na ovogodišnjem maratonu. To ću činiti i narednih godina, rekao je Radivojević posle maratona.

Siniša se na maraton prijavio samovoljno, bez kluba i sportskog pokrovitelja. Jedini sponzori su mu bili Opština Svrljig koja mu je obezbedila trenerke sa grbom i Centar za turizam, kulturu i sport od kojeg je dobio čarape i namenske patike za trčanje.

112

Prošle godine na maratonu trku je završio 261 maratonac, a Siniša je zauzeo 51. mesto.

Inače Radivojević rekreativno u slobodno vreme trči po šumi i radi poljoprivredne poslove. Ranije je trenirao fudbal ali se u njemu nije pronašao, već je izabrao trčanje bez lopte.

Maraton je otvorio Frederik Karlton Luis, poznatiji kao Karl Luis, najbolji atletičar XX veka, a svakako najharizmatičniji podanik „kraljice sportova”. Pre početka Maratona govorili su i Premijer Srbije Ivica Dačić, šef delegacije EU u Beogradu Vensan Dežer i predsednik Maratona Aleksandar Saša Đorđević.

5 Responses

  1. Sve čestitke Radivojeviću na odličnom rezultatu na BG maratonu, a što se govora pre početka maratona tiče nisu samo govorili gore navedeni već i prippadnici pokreta DVERI sa zgrade preko puta. Zato malo bolje informišite narod u Svrljigu.

    1. Stvarno bre niste zahvalni (pojedinci) pa treba da te je sram barabo jedna. Umesto da podrzis ovog momka koji nema dan treninga ti penavis da je trideseti… Glupane glupi.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Povezano:

Pročitajte i ovo: