Sela svrljiške opštine  Merdželat, Prekonoga, Grbavče i Lalinac, prikazana su na popularnoj ”Google maps” aplikaciji u velikoj rezoluciji.

google map

Dok Svrljig još uvek nije prikazan na ovoj popularnoj aplikaciji ”Google maps” , njegova pojedina sela bez problema možete videti u visokoj rezoluciji.

Naime, selo Merdželat potpuno je pokriveno satelitskim snimkom vide se sve mahale, šume i njive, dok su ostala sela poput Prekonoge, Grbavča i Lalinca delimično prikazana.

Selo Merdželat
Selo Merdželat

Konkretno, da nam Niša nema u neposrednoj blizini verovatno ne bi bilo ništa od pokrivenosti svrljiške teritorije. Grad Niš je novembra 2012.godine konačno prikazan u celosti, u velikoj rezoluciji, samim tim ova svrljiška sela obuhvaćena su jednim delom satelitskog snimka.

Što se tiče Svrljiga, trenutno je pokriven deo naselja Rosulja i ulaz u Svrljig  iz pravca Niša,  gde jasno mogu da se vide pogoni ”Siena” i ”Herbogala”.

Selo Prekonoga
Selo Prekonoga

I dalje nije reč o punom kvalitetu snimka, kao u slučaju ostalih Evropskih gradova gde je prošla i ”Google camera”, prednost je što trenutno možete upoznati i ovaj deo Srbije iz novog ugla. 

Link https://maps.google.rs/maps?hl=en&tab=wl