Počela izrada projekta za bazen u Svrljigu. Kako je predsednik opštine istakao ta stavka će biti predviđena i budžetom u narednoj godini.

U okviru aktivnosti opštine Svrljig i JP Direkcije za izgradnju otpočeli su radovi na rešavanju problema vodenične vade na sportsko-rekreativnom centru ”Pastirište”. Ovo je ujedno i prvi korak ka regulisanju i urbanizovanju ovog dela grada radi izgradnje budućeg bazena.

Očekujem da će ovaj posao biti završen do kraja sledeće nedelje. Nakon toga ulazi se u proces izgradnje bazena, istakao je Miletić.

Izgradnjom bazena Svrljig bi pored prirodnih turističkih potencijala upotpunio svoju turističku ponudu što bi značajno uticalo na ekonomski razvoj opštine. Po završetku izgradnje vodenične vade ostaće oko dvadesetak ari neiskorišćenog prostora koji će biti namenjen za izgradnju još nekoliko sportskih terena.

Na tom slobodnom prostoru planiramo izgradnju sportskih terena za tenis, odbojku i slično, rekao je Miletić.

U toku je i izrada projektne dokumentacije za izgradnju bazena a pomoć se očekuje i od nadležnih ministarstava Republike Srbije.

Svrljižanima je najbliži bazen na dvadesetak kilometara u Popšici, a većina odlazi na bazene u Knjaževcu i Nišu. Izgradnja bazena u Svrljigu obeležiće novu eru za sve žitelje ovog ne tako malog mesta.