Srednjoj školi ukinuli jedan smer, pa reagovao narodni poslanik Miletić

Ukupan broj pregleda:

Srednja stručna škola “Dušan Trivunac Dragoš“ od tražena tri profila dobila dva, a onda je vrlo brzo reagovao narodni poslanik Milija Miletić i sastao se sa ministrom Mladenom Šarčevićem. 

Srednja stručna škola “Dušan Trivunac Dragoš“ kao i svake godine do sada od Ministarstva prosvete zatražila je ustaljene obrazovne profile i to: trgovac, mašinski tehničar motornih vozila i ekonomski tehničar.

Međutim, ovakav predlog plana upisa učenika u Srednju školu za školsku 2018/2019 godinu nije usvojen, te su dva obrazovna profila trgovac i mašinski tehničar motornih vozila  odobrena svrljiškoj školi, dok je izostao ekonomski tehničar. Kao razlog ukidanja ovog smera je prezasićenje i veliki broj lica koja su završila ovaj smer na nivou republike.

Takva lista je i izašla na internetu.

Gostujući na prgoramu radio “Bubamara“ juče je narodni poslanik rekao da je odmah reagovao kod ministra Mladena Šarčevića i ugovorio hitan sastanak na temu opstanka Srednje škole u Svrljigu.

Imajući u vidu da su nam ukinuli jedan smer odmah sam reagovao. Nisam mogao da dopustim da nam se ugasi škola, kazao je Miletić.

Na sastanku sa ministrom Šarčevićem dogovoreno je da se školi u Svrljigu umesto smera ekonomski tehničar doda smer gimnazija, što je bilo prihvatljivo za obe strane. Nakon završetka školovanja u gimnaziji đaci imaju dobru osnovu za nastavak studija bilo kojih fakulteta.

Od iduće godine uvodimo novi smer, to je moj zadatak i zadatak menadžmenta škole, rekao je Miletić.

Po njegovim rečima od školske 2019/2020 godine biće uveden smer Gimnazija IT – razvoj IT sektora.

Vredno je istaći da ove godine i Osnovne škole u Svrljigu izlazi 107 učenika koji završavaju 8. razred.

2 Komentara

 1. Nislija

  28/05/2018 u 13:25

  Magla.Zadnji ste po svemu a to zahvalite svom poslaniku

  20
  7
 2. Strašno

  28/05/2018 u 15:37

  Sve je ovo laž. Sve je urađeno po želji naseg dragog poslanika. Nije tačno da se on borio da bilo šta spasi već samo njegova lična sujeta i demonstracija sile.

  15
  4

Pošaljite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *