Svrljig ipak u baražu za ''Srpsku ligu Istok''
EKSKLUZIVNO

Svrljig ipak u baražu za ”Srpsku ligu Istok”

Broj pregleda:

Nezvanične najave koje su se mogle čuti proteklih nedelja dobile su (još uvek nezvaničnu) potvrdu i od nadležnih iz FS RIS. Drugo mesto na tabeli Niške zone zauzeće ipak ekipa ”Svrljiga”, dok će ”Dinamo” sezonu završiti na trećem ili četvrtom mestu na tabeli, prenosi portal ”Sportska strana juga”.

Bukovic

Posle najave da će ”Svrljig” službenim rezultatom dobiti utakmicu u Popovcu sa ekipom ”Budućnost” koja je završena rezultatom 2:2, nova medijaska bomba stigla je baš iz Vranja.

Kako saznajemo iz pouzdanih i dobro obaveštenih izvora, Vranjanci su posle administrativnog propusta u 27. kolu u duelu sa ”Vlasinom” kada je Nikolić igrao sa parnim kartonima napravili još jedan takav propust.

Fudbaler ”Dinama” Petar Veličković je sa parnim žutim kartonima igrao u 28. kolu protiv ”Budućnosti” u Vranju, i na gostovanju ”Bukoviku” u Ražnju u 29. kolu. S obzirom da je igrao za ”Dinamo” u 28. kolu, Veličković nije imao pravo nastupa u sledećem, 29. kolu. Veličković je prema informacijama iz kancelarije FS RIS igrao na obe utakmice.

Vranjanci bi prema informacija do kojih smo došli trebali da izgube službenim rezultatom 3:0 utakmicu 29. kola sa ”Bukovikom” u Ražnju. To znači da se bodovni saldo smanjuje na 57, a Dinamo očekuje i kazna oduzimanja bodova. S obzirom da su za prvi ovakav propust u 27. kolu kažnjeni oduzimanjem jednog boda očekuje se disciplinska mera oduzimanja minimum 2, a maksimum 9 bodova. Tako će sezonu 2013/2014. Dinamo završiti sa (u najboljem slučaju) 55 osvojenih bodova.

FK ”Svrljig” će, nakon registracije utakmice 29. kola sa ekpom Budućnosti svoj bodovni saldo uvećati na 58, ali i bez te utakmice Svrljig bi se sa sadašnjih 56 osvojenih bodova našao ispred velikog rivala iz Vranja.

Kako saznaje Sportska strana Juga, u kancelariiji FS RIS u sredu bi ipak trebao da bude obavljen žreb za baraž za plasman u ”Srpsku ligu Istok” u kome će učestvovati ”Ozren” kao drugoplasirana ekipa ”Pomoravsko – Timočke zone” i ekipa koja će po okončanju disciplinskih postupaka zauzeti drugo mesto na tabeli ”Niške zone”.

Prokomentariši

Povezano:

Pročitajte i ovo: