U subotu, 4. avgusta, na kupališnom kompleksu ‚‚Bazeni Pastirište” održano je takmičenje pod nazivom ‚‚Svrljig Open – Belmužijada”.

Foto: M.M. / Redakcija
Foto: M.M. / Redakcija

‚‚Svrljig Open – Belmužijada” je novo takmičenje u kalendaru Powerlifting saveza Srbije. To je zapravo disciplina u kojoj su se učesnici takmičili u bench press classic za muškarce i žene.

Svrljig Open – Belmužijada Maryana Naumova, Ruskinja, jedna od najjačih žena u našoj bratskoj zemlji, a ima samk 19 godina Maryana Naumova

Posted by Svrljiške novine on Subota, 04. avgust 2018.

U ovom takmičenju učestvovalo je 20 klubova iz Srbije, Makedonije i Rusije, odnosno 43 takmičara, od kojih su tri sa invaliditetom. U takmičenju je učestvovalo 31 muškaraca i čak 12 žena.

Apsolutni pobednik i najjači takmičar bio je Aleksandar ilić iz kluba ‚‚Morava 2001” iz Vladičinog Hana, dok je najbolji sub juonir bio Veljko Pešić iz kluba ‚‚Vlasina” iz Vlasotinca.

Otvaranje, foto: M.M. / Redakcija
Otvaranje, foto: M.M. / Redakcija

Za najboljeg juniora proglašen je Miloš Vukićević iz kluba ‚‚XL” iz Leskovca, a za najboljeg veterana plasirao se Boško Stamenkovski iz kluba ‚‚Tavan Gym” iz Makedonije.

Svrljig Open – Belmužijada 2018

Posted by Svrljiške novine on Subota, 04. avgust 2018.

Kada su u pitanju žene, apsolutna i najjača juniorka bila je gošća iz Rusije, Maryana Naumova, dok je najbolja sub juniorka bila Jelena Videnović iz ‚‚PBBK Knjaževac” iz Knjaževca.

Maryana Naumova

Posted by Svrljiške novine on Subota, 04. avgust 2018.

U konkurenciji osoba sa invaliditetom najbolje su se ostvarili Vesna Nikić iz kluba ‚‚PBBK Knjaževac” iz Knjaževca u kategoriji do 86 kg, Srđan Ristić iz ‚‚PBBK Knjaževac” iz Knjaževca u kategoriji do 80 kg i Radivoje Bajić iz kluba ‚‚Prometheusa” iz Smederava u kategoriji preko 107 kg.

https://www.facebook.com/svrljig/videos/1056267047831583/

Organizator takmičenja bio je svrljiški klub PLK ”Svarog”, u saradnji sa Opštinom i Centrom za turizam, kulturu i sport.