Fudbalski klub “Svrljig“ počeo je sa pripremama 1. februara. Pripremni period održava se u zavisnosti od vremenskih uslova – deo priprema održava se u Svrljigu, a drugi deo u Nišu.

POBEDA-FK-SVRLJIG

Fudbaleri F.K. “Svrljig“ do sada su odigrali tri prijateljske utakmice zabeležili jednu pobedu, a dva puta su poraženi.

Pripremni period se nastavlja do početka druge polusezone takmičenja.

KADROVSKE PROMENE U KLUBU

U F.K. “Svrljig“ dogodile su se i kadrovske promene pa je tako umesto dosadašnjeg trenera Dragan Stankvoića  izabran novi trener Dejan Ristić, doskorašnji igrač kluba koji će pokušati da svrljiški fubdalski klug uvede u viši rang takmičenja, što je i primarni cilj Kluba.

MLADI, IZGRADNJA I FK SVRLJIG

Omladinci

Pored seniora u  fudbalskom klubu “Svrljig“ trenutno treniraju pioniri i kadeti. Uprava nastoji da u budućem periodu aktivira najmlađe sugrađane i na taj način upotpuni sve kategorije u klubu.

Akcenat je na mlade nade koji će kroz treninge i edukaciju stasati za prave fudbalere, kaže Branković.

Takođe, zaplanirano je da, uz pomoć Fudbalskog Saveza Srbije, bude izgrađen pomoćni teren sa veštačkom travom.

Priprema

Relaizacija ovog projekta direktno bi uticala na razvoj omladinskog fudbala u Svrljigu, kaže predsednik Kluba Dejan Branković.

NOVA UPRAVA URADILA MNOGO VIŠE OD PRETHODNE

Brankovic
Konferencija FSRIS u Svrljigu

Nova uprava F.K. “Svrljig“ na čelu sa Dejanom Brankovićem je u protekle dve godine uradila mnogo više od prethodne Uprave kluba koja po pitanju infrastrukture i obnove kluba za 10 godina nije učinila ništa, stoji na zvaničnom sajtu F.K. ”Svrljig”.

Tribine u izgradnji - 2014.
Tribine u izgradnji – 2014.

Dolaskom na čelo F.K. “Svrljig“ Dejan Branković je najpre krenuo sa uređenjem i renoviranjem prostorija, ekonomata, za potrebe održavanja terena nabavljena je nova mašina koja je olakšala rad pomoćnim radnicima, izgrađene su tribine, za igrače i predstavnike kluba nabavljena je kvalitetna sportska oprema i dalje se radi na renoviranju i unapređenju Kluba.

Obnovljena mehanizacija
Obnovljena mehanizacija

Podsetićemo da je “Svrljig“ u prethodnom periodu imao više nego dobre rezultate, a inče, trenutno se nalazi na drugom mestu na tabeli sa tri boda manje od prvoplasirane ekipe “Dunav“ iz Prahova.