Najviše prijava zbog lošeg održavanja saobraćajnica, odnosno neočišćenog  snega, stiglo je iz svrljiškog sela Izvor. Tim povodom najavljene su smene i sankcije nadležnih i odgovornih lica.

Naime, tik što je prijava stigla, predsednik opštine Svrljig Milija Miletić nije oklevao već je odmah sa svojim zamenikom Ljubišom Stojkovićem obišao sve putne pravce i put prema selu Izvor.

Zanimljivo je to što je kamion koji je zadužen za tu relaciju otišao neposredno pred predsednikov obilazak, a  od snega se nije moglo proći u tom pravcu.

Nalazimo se na delu lokalnog puta na skretanju sa regionalnog prema Belinju, Izvor, Burdimo, Tijovac i Bučum. Zatekli smo neočišćene saobraćajnice.Ispred nas je otišao kamion, pre desetak minuta, a sada su tačno 18:40. Celog dana juče i danas ovde nije čišćeno.  Ja mogu kao komandant štaba za vanredne situacije i kao predsednik opštine, isto kao što je premijer Dačić rekao u svom obraćanju javnosti, da će odgovorni u ovakvim slučajevima biti sankcionisani i biti smenjeni, rekao je Miletić.

Inače, čišćenje i održavanje puteva na celoj teritoriji opštine je pod ingerencijom lokalne samouprave. Činjenično stanje  ukazuje da je blizu hiljadu ljudi zavejano u selima u pravcu Izvora, i sasvim je opravdano izazvana burne reakcije svrljiškog rukovodstva.

Arhivska fotografija

Očigledno da je ovo početak i nagoveštaj budućih smena odgovornih lica koji su zaposleni u javnim preduzećima koja su zadužena za čišćenje snega.

Ja ću stvarno kao predsdnik opštine iskoristiti svoj autoritet da sve one koji su odgovorni za ovo što nije urađeno budu sankcionisani i da u narednom periodu slično ne dešava, naglasio je Miletić.

Ideja je da u narednom periodu Savet Mesne zajednice svakog sela obezbedi adekvatnu mašinu i opremu za razčišćavanje snežnih nanosa.

Mi ćemo ovbezbediti za te ljude dizel gorivo i ono što je potrebno da oni to sami rade. Kroz taj rad oni mogu biti na neki način i nagrađeni od Saveta Mesne zajednice, jer smo u budžetu za 2012. i 2013. godinu predvideli sredstva i za takve namene, rekao je predsednik opštine Svrljig Milija Miletić i iskoristio priliku da se izbini svim žiteljima opštine do kojih nije došla mašina za čišćenje puteva.