Danas je proslavljena gradska slava Sv. Car Konstantin i Carica Jelena koja je se obeležava po datiranom zapisu od 1903.godine na imanju gde se danas nalazi svrljiški hram. 

Po rečima Arhijerejskog namesnika jereja Strahinje Erakovića, danas je dupli praznik, pa je liturgija služena Prekonoškoj crkvi.
Liturgiju u Svrljigu služio je otac Sveta iz Zaječara.

– Drago mi je da je danas prisustvovao veliki broj ljudi  naših vernika, sa nama je danas i predsednik opštine Svrljig gospodin Milija i drugi visoki zvaničnici naše male ali skromne pravoslavne opštine, rekao je sveštenik Eraković.

Miletić je iskoristio priliku i svim Svrljižanima čestitao današnji dan, u nadi da ova godina bude rodna i blagorodna, kako na njivi tako i u kući.

Slava je obeležena i u selu Manojlica, na tridesetak kilometara od Svrljiga, gde je takođe služena liturgija a kasnije uz trubače, uživo muziku i narodni folklor nastavljeno je slavlje u blizini crkve.

Predsednik opštine Miletić, je u toku jutra prisustvovao jutarnjoj liturgiji u  Manojličkom hramu.

Danas je slava Sv. Car Konstantin i Carica Jelena i ujedno Sv. Trojica. Čestitam vam današnji dan, svima želim zdravlja, sreće i uspeha u daljem periodu, rekao je Miletić i dodao da će opština Svrljig posle obnove crkve u ovom selu nastaviti sa ulaganjem.

Hram Svetog Cara Konstantina i Carice Jelene u Manojlici: 
Na mestu zvanom Zajednica,oko 1,5 km istočno od Manojlice,kraj rečice,a u podnožju šumovitog uzvišenja,smešten je,u prelepom ambijentu,hram Sv. cara Konstantina i carice Jelene.U ograđenoj porti mnogo zelenila i starih hrastova i borova.Hram je veših dimenzija.Poseduje veliku polukružnu apsidu,koja se pruža po čitavoj širini i visini hrama.