Na stadionu SC ‚‚Pastirište‚‚ u Svrljigu, odigrano je treće kolo lige starijih cicibana u organizaciji fudbalskog saveza Niša. Domaćini ovog kola bili su opština Svrljig i ‚‚Veteran-škola fudbala Aca Menta‚‚.

Takmičenje je počelo u 9,20h a završilo se u 14,50 sati. Početni udarac izveo je Marko Mladenović, član opštinskog Veća opštine Svrljig zadužen za omladinu i sport koji je najperspektivnijem igraču škole fudbala ‚‚Aca Menta‚‚, Urošu Žikiću, uručio zbirku pesama ‚‚Škola na dva gola‚‚. U nastavku ljubitelji fudbala mogli su da uživaju u čarolijama sa loptom dečaka i devojčica, ali i u lepim golovima sa mnoštvom šansi.

Fudbalskim terenom prodefilovalo je pre 200 malih zaljubljenika u ‚‚bubamaru‚‚ kroz 16 ekipa koje svakog vikenda nastupaju u različitim, u svojstvu domaćina, gradovima jugoistočne Srbije.  U ligi se sa uspehom takmiči ekipa škole fudbala ‚‚Aca Menta‚‚ koju predvodi fudblaski trener Raco Mentović.

Svrljiški dečaci su ubedljivo sa 5:1 (2:0) dobili male fudbalere FK ‚‚Soko‚‚ iz Niša, pogodcima Mitića, Asanovića i najboljeg igrača susreta Uroša Žikića, koji je postigao svoj het-trik.

Ovi dečaci su ovakvom igrom najavili vredan ‚‚kapital‚‚ za bezbrižno svrljiško fudbalsko sutra, rekao je trener Mentović.

Sve utakmice je sa uspehom sudio Republički sudija Bratislav Jović iz Niša.

Rezultati:

Fk Vitez (Niš) – Fk Car Konstantin (Niš) 5:0
Fk Niška Banja-Vrežina (Niš) – Fk Medijana-Kopernikus (Niš)  0:3
Fk Red Star (Niš) -Fk Medijana-Kopernikus (Niš) 5:0
Fk Napredak (Aleksinac) – Fk Fri Kik (Niš) 1:2
Šf Aca Menta (Svrljig) – Fk Soko (Niš) 5:1
Fk Dubočica (Leskovac) – Fk Red Star (Niš) 1:2

ŠF ‚‚Aca Menta‚‚ – FK ‚‚Radnički‚‚ (Niš) 5:1 (3:1)

Vredno je reći da je ŠF ‚‚Aca Menta‚‚ bila uspešna i u duelu protiv ekipe ‚‚Radnički Niš‚‚ u okviru trećeg kola Lige FS Niša. Mlađi cicibani iz Svrljiga savladali su nišku decu rezultatom 5:1, a strelci su bili Savić, Tasić, Jevtić sa po jednim i Jovanović sa dva pogotka.

ŠF ‚‚Aca Menta‚‚ – FK ‚‚Radnički‚‚ (Niš) 0:0 (0:0)

Pioniri svrljiške škole fudbala i Radničkog iz Niša igrali su nerešeno u okviru četvrtog kola lige pionira Fudbalskog saveza Niša. Radnički je imao terensu inicijativu u prvom poluvremenu a Aca Menta u drugom kada zrele prilike propustaju Marković u 58’minutu, Stefanović u 63′ i Marinković u 76′ minutu.