Sedamnaesta sednica Skupštine

Broj pregleda:

Sedamnaesta sednica Skupštine 1 Promene direktora Direkcije za izgradnju grada, Doma zdravlja i Javnog komunalno-stambenog preduzeća „Svrljig“ izazvale su najviše diskusije na 17-oj redovnoj sednici Skupštine opštine Svrljig.

Dnevni red od 80 tačaka odbornici su većinom glasova usvojili nakon diskusije da se kao tačke uvrste i zahtevi odborničkih grupa SPS-a, DS-a i G17+ o direktnom prenosu sednica Skupštine na lokalnoj televiziji i radio stanicama, što skupštinska većina nije usvojila.
Neophodno je napomenuti da je argument šefa odborničke grupe SPS-a, Radovana Mitića, za ovaj zahtev je bio i taj da od lokalnih medija jedino precizno izveštava radio „Svrljig“, pa je potrebno da građani u direktnom prenosu sami vide šta se „zaista“ dešava u svrljiškoj Skupštini. Sa argumentima gospodina Mitića, smenjenog predsednika Skupštine, nisu se složili predlagači istog zahteva, Ljubiša Stojković (G17+) i Milan Videnović (DS) koji su istakli da svi mediji izveštavaju korektno, ali da je potrebno uvesti direktne prenose,uz konstantaciju da je reč o privatnim medijima kojima se moraju izdvojiti dodatna sredstva za realizaciju prenosa. Ovaj predlog nije uvršten na Dnevni red sednice.
Rad Skupštine nastavljen je uz burnu diskusiju predstavnika opozicije i vladajuće većine u kojoj su za govornicom najčešće smenjivali Ljubiša Stojković i Saša Tubić (G17+), Milan Videnović (DS), Radovan Mitić (SPS), ali i dr Predrag Antić (DSS) i predsedavajuća Jelena Trifunović (USS).

Skupština je postavila nove vd direktore u Domu zdravlja (dr Aleksandar Ignjatović), JP Direkciji za izgradnju “Svrljig” (dipl.ing Ivan Božinović) i u JKSP “Svrljig ( Igor Davidović).

Na pitanja opozicionih odbornika da li je imenovan pomoćnik predsednika opštine, Milija Miletić upoznao je Skupštinu da je za svog pomoćnika imenovao Nenada Stankovića iz “Niške regije”, na šta su negodovali neki od odbornika uz opaske “da smo počeli uvoziti i niške funkcionere”.

Sedamnaesta sednica Skupštine 2

Pažnju odbornika privukla je i dopuna Dnevnog reda o davanju saglasnosti za omogućavanje dozvola za gradnju mini hidro elektrane na području sela Periš i pogona za preradu otpadnog drveta u ataru sela Guševac.Za gradjane je značajno, u tom delu, što bi pokretanjem ovih pogona, kako je naveo odbornik Ljubiša Rašić (NS), bio obezbedjen posao za pedesetak građana.

Burna rasprava sa argumentima za i protiv vodila se i oko ukidanja institucije opštinskog javnog pravobranioca i Odluke da ubuduće, u sporovima pred sudom, opštinu i njene građane zastupa advokatska kancelarija.

Najviše tačaka u Dnevnom redu odnosilo na razrešavanju i izboru novih članova opštinskih komisija i upravnih, školskih i nadzornih odbora, a sednica Skupštine sa 80 tačaka završena je u jednom danu.

Povezano:

Pročitajte i ovo: