Sa 10 miliona evra

Rusi pokreću ”Herbogal” i ”Sien”

Broj pregleda:

U ime opštine Svrljig, predsednik Milija Miletić  potpisao je danas pismo o namerama sa potencijalnim ruskim investitorom Ljevom Aleksijevičem direktorom kompanije ”Galaktika inc.” iz Moskve. 

Rusi pokreću ''Herbogal'' i ''Sien'' 1

Konkretno, kompanija ”Galaktika inc.”  koja, pored široke palete proizvoda, nudi i kompletne spoljno-trgovinske usluge između Republike Srbije i Ruske Federacije, želi da investira u Svrljig. Pogodno zemljište za voćarsku proizvodnju i idealni klimatski uslovi, sve to uz dugu voćarsku tradiciju,  prednosti su kojim naša opština raspolaže i nudi domaćim i stranim investitorima ali i ostalim ulagačima.

Po rečima predsednika opštine Svrljig, investicije bi trebalo biti usmerene na otvaranje pogona ”Herbogala” i ”Siena”.  Ali pre svega potrebno je rešiti pravno imovinsko stanje Herbogala, ali i problem Siena koji je za sada u stečajnom postupku. Faktički, ukoliko bi se što pre krenulo u rešavanje ovih pitanja, opština Svrljig bi stvorila ambijent za otvaranje novih radnih mesta i upošljavanje određenog broja ljudi.

U ovim objektima se planira ogromna investicija, blizu 10 miliona evra. Ali pre toga moramo rešiti sve probleme koji bi nam bili eventualna prepreka na putu, počevši od pravno imovinskih situacija, rekao je Milija Miletić.

Rusi pokreću ''Herbogal'' i ''Sien'' 2

Tim povodom danas je u kabinetu predsednika opštine Svrljig potpisano pismo o namerama i ujedno načinjen  prvi korak ka zbližavanju i jačanju partnerstva između ove ruske kompanije i opštine Svrljig.

Moja je obaveza da svi zajedno prionemo u rešavanje svih problema, ukoliko ih bude bilo. Siguran sam da će nam u susret izaći i predstavnici Vlade ali i određenih Ministarstva, koji imaju isti cilj, da pomognu zarad boljeg života svih građana, a moja je obaveza da obezbedim adekvatne i bolje uslove za život mojim Svrljižanima, naglasio je Miletić nakon potipsivanja.

Direktor ruske kompanije Ljev Aleksijevič objasnio je prisutnima o kakvom ulaganju se radi. Iskoristio je priliku i prisutnoj delegaciji je predočio prednosti i kvalitete opštine u kojoj želi da ulaže u razvoj agro biznisa.

Zaista imate jako kvalitetnu sirovinu. Moja je namera da pokrenem proizvodnju koja bi pokrila visoku finalizaciju voća i povrća kod vas. Iskreno, nadam se da ćemo u tome uspeti, izjavio je Aleksijevič.

Saradnju između opštine Svrljig i ruskog investitora podržali su i predstavnici Srpsko-ruske privredne saradnje.

Ovo je prvi korak koji će usloviti da za gospodinom Ljevom dođu i drugi investitori koji žele da ulažu u oblasti agro biznisa i turizma, znajući da Svrljig raspolaže velikim turističkim potencijalima.

Rusi pokreću ''Herbogal'' i ''Sien'' 3
Sien Svrljig

Na kraju je rečeno da ukoliko bude bilo potrebe vodiće se razgovori da Svrljig postane član kolektivnog udruženja Srpsko-Ruske privredne saradnje kako ova priča bila kompletna.

Kako nezvanično saznajemo ova giganstka firma ”Galaktika inc.” snabdeva konzerviranom hranom vojsku Ruske Federacije, što ne isključuje mogućnost da bi se objekti u Svrljigu koristili za iste ili slične namene.

Prokomentariši

Povezano:

Pročitajte i ovo: