IZVOĐAČ POSUSTAO?

Rok za sanaciju udarnih rupa do 17. avgusta

Broj pregleda:

Predsednik Opštine Svrljig Milija Miletić i predstavnici Direkcije za izgradnju Svrljiga, obišli su danas mesto sanacije nekadašnjeg regionalnog puta, kod sela Lalinac.

Asfaltiranje-Lalianc

Više nema čekanja, rok za sanaciju udarnih rupa prema selima Lalinac, Galibabinac i Popšica je 17. avgust, nakon toga, ukoliko posao ne bude obavljen raskinućemo ugovor sklopljen sa izvođačem, firmom MD Gradnja Transport inženjering, koja je nadležna da put bude saniran, rekao je danas predsednik Opštine Svrljig nakon obilaska mesta izgradnje.

Inače, u okviru raspisanog tendera izvršena je nabavka gde je najpovoljniji izvođač bila firma MD Gradnja Transport inženjering iz Nišakoja do danas nije izvršila dogovoreni posao. Unazad nekoliko nedelja “traljavim“ tempom radi se na rekonstrukciji puta, pa je u međuvremenu došlo do zastoja u radu, a iskopane udarne rupe nisu sanirane.

Sada smo imali sastanak sa izvođačem gde smo dogovorili da  je krajnji rok za sanaciju i popravku puta subota, 17. avgust, kazao je Miletić te dodao da je za neodrađene poslove direktno odgovoran izvođač, ali da im je naručilac posla ipak dao poslednju šansu, pre raskida ugovora, kako bi se posao završio na domaćinski način.

Nadam se da do raskida ugovora neće doći, odnsono da će izvođač postupati po dogovoru i završiti planirane poslove, rekao je Dobrivoje Stojanović predstavnik Direkcije za izgradnju Svrljiga .

Nadzor na ovom delu puta je Ivan Božinović ispred Direkcije za izgradnju Svrljiga, što znači da je celokupna odgovornost prepuštena njemu, rečeno je na današnjem sastanku.

milija

Drugi deo izgradnje predviđen je za rekonstrukciju dela puta od Svrljiga prema Perišu, odnosno Babinom zubu, a radovi bi trebali da se izvrše do kraja građevinske sezone.

Povezano:

Pročitajte i ovo: