Pokret radnika i seljaka i Bogata Srbija danas su zvanično odlučile da na lokalne izbore izađu sa Ujedinjenom seljačkom strankom. Lideri ovih stranaka na lokalnom nivou uz obrazloženje da Ujedinjena seljačka stranka vodi  najbolju, pre svega domaćinsku politiku, odlučili su da na izbore izađu ujedinjeni.

  • Ja kao predstavnik Bogate Srbije u Svrljig apsolutno ne podržavam politiku LDP i osatalih stranak već domaćinsku politiku koju vodi Milija Miletić i Ujedinjena seljačka stranka jer svakako smo srodne stranke i sa skoro istim ciljevima nastupamo na izbore. Moram da spomenem i one lidere partija koji su u proteklom periodu ‚‚lupali u šerpe‚‚ da sa takvom politkom slobodno nastave a mi ćemo zajedno sa liderom USS raditi na doprinosu i boljitku za selo, poljoprivredu i celokupnu opštinu Svrljig, rekao je Dragiša Basarić predstavnike Bogate Srbije u Svrljigu.
  •  
  • Mi takođe imamo sličan program kao i Ujedinjena seljačka stranka. Prema tome doneli smo odluku da na predstojeće izbore idemo zajedno. Smatramo da je potpuno ispravna i dobra odluka sa kojom se slaže i naše članstvo. Takođe ćemo se zalagati i unositi inovacije u podsticaju poljoprivrede a svakako akcenat će biti na poljorpivredno preduzetništvo, rekao je Ivan Blagojević ispred Pokreta Radnika i Seljaka koji je na listi USS za odbornika.