Isčupane parkovske klupe, i to iz betona, dokaz su da među nama još uvek postoje prosti i nekulturni ljudi, jednom rečju vandali. 

 ( Foto: D.Kostić )

Ovo je treći ili četvrti put da naš park na ovakav ili sličan način strada. Šetači i posetioci parka ogorčeni ovakvim vandalskim postupkom, za sada nepoznatog počinioca, nadaju se u istrajnost nadležnih koji bi trebalo po svaku cenu da preduzmu i pooštre mere zaštite ‚‚srca našeg grada‚‚.

( Foto: D.Kositć)

U predhodnom periodu, park je poprilično dobio na izgledu. Od sredstava iz Ministarstva i NIP-a Popločane su staze, JKSP je uzeo obavezu da preuredi klupe i obnovi igračke, ali  i da održava zelenilo u krugu parka. Naši mladi sugrađani okupljeni oko organizacije ‚‚Eko rendžeri‚‚  a u okviru akcije ‚‚Gradski park – srce grada‚‚  kampovali su u gradskom parku i provodili prelepe trenutke uz igru i pesmu. Bilo je reči da se park obogati i tribinama, tzv.letnjom pozornicom koja bi služila za održavanje manifestacija poput Dečijeg  festivala. Ali očigledno sve ovo što smo naveli, počiniocima ovog vandalskog čina, ne znači apsolutno ništa, oni prosto ne brinu za svoju okolinu, i ne vole svoj park.

Ovom prilikom apelujemo nadležnim organima da što pre preduzmu mere i zaštite gradski park.