U petak, 25. januara 2013. godine, uz prigodan kulturno-umetnički program obeležen je Savindan u srednjoj stručnoj školi ''Dušan Trivunac-Dragoš''. 

Sveti-SavaSvrljiški đaci srednje škole, školsku slavu proslavli su u petak 25. januara, jer se Dan svetog Save, koji se obeležava 27. januara, pada u nedelju, na neradan dan. Inače, Ministarsvo prosvete je ranije školama preporučilo da svetosavske priredbe održe 25, umesto 27. januara kako bi u obeležavanju škloske slave učestvovalo što više roditelja i đaka. 

Sveti Sava se inače u školama obeležava kao radni dan, u svrljiškoj školi časovi su bili (srkaćeni) 10 minuta.

Svetosavska predstava počela je tačno u 12 časova uz himnu Svetom Savi a potom nastavljena izvedbom kulturno-(umetničkog) programa i pesmom.

svetti-sava

Lomljenje Slavskog kolača i sveštanje žita, u prisustvu mnogobrojih đaka, nastavnika i predstavanika lokalne samouprave, obavio je Strahinja Eraković, starešina svrljiške crkve.

Od ovogodišnjeg domaćina slave Mileta Minića kolač za narednu godinu preuzeo je Vladica Stevanović iz Svrljiga.

Direktorka ove ustanove čestitala je kolegama i učenicima današnji praznik.

Svim đacima i radnicima škole čestitam ovaj lep dan, dan nauke i obrazovanja, crveno slovo. Svake godine se okupljamo i obeležavamo ovaj praznik u nadi da će svaka sledeća godina biti brojnija što se tiče učenika, kazala je Lela Mitić.

Ona dodaje da su današnje izvedbe delo ''igracije'' učenika srednje škole što je ujedno i posebno zadovoljstvo za tamošnje nastavnike i profesore.

Osnovna škola ''Dobrila Stambolić'' ovaj dan obeležava u nedelju 27.01.2013.godine.

FOTOGALERIJA