Pristigli prvi investitori u Svrljig

Ukupan broj pregleda:

Danas je potpisan ugovor o zakupu zemljišta za gradnju solarne elektrane u selu Tijovac. Italijanskoj kompaniji biće ovo jedna od većih investicija u Srbiji, čija je predračunska vrednost 13 miliona evra.

Ugovor su u ime Lokalne samouprave potpisali načelnik, Zdravko Krstić, i predsednik opštine, Milija Miletić, a u ime kompanije ‚‚Gs-Two doo‚‚ , iza koje stoji italijanska korporacija, direktor preduzeća u Srbiji, Milan Cvijetinović.

–  Želim da zahvalim odbornicima SO Svrljig koji su dali saglasnost meni – predsedniku opštine, da potpišem ugovor za izgradnju elektrane za solarnu energiju i svima koji su učestvovali u dogovorima i davali konstruktivne sugestije, a koje su ugrađene u novu verziju ugovora. Nadam se da je ovo samo početak dolaska investitora na teritoriju naše opštine, rekao je predsednik opštine Svrljig, Milija Miletić, na konferenciji za novinare, posle potpisivanja ugovora.

Direktor ‚‚GS-TWO doo‚‚ – Milan Cvijetinović

Cvijetinović je nakon potpisivanja izjavio da je ovo početak jedne uspešne saradnje ali da ovo neće biti jedini projekat na teritoriji opštine Svrljig.

 –  Uz saglasnost mojih poslodavaca dogovorili smo se da sedište firme iz Novog Sada bude preseljeno u Svrljig, da bi lokalna uprava mogla da ostvari veće benefite od PDV-a i to će biti učinjeno pre početka radova koji će krenuti do kraja oktobra, uz pomoć Lokalne samouprave, naglasio je Cvijetinović.

On je iskoristio priliku i zahvalio na saradnji pre svega prvom čoveku opštine Miliji Miletiću, kao i njegovim najbližim saradnicima, načelniku opštinske uprave, Zdravku Krstiću, predsednici SO Svrljig, Jeleni Trifunović i direktoru JKPS Igoru Davidoviću.

Inače, solarna elektrana biće snage 10 MW, a godišnje bi trebalo da proizvede oko 12 miliona KW/h električne energije. Završetak izgradnje i prve kilovate električne energije iz ove elektrane investitor očekuje za godinu dana, od dana potpisivanja ugovora.

Posle dobijanja saglasnosti za potpisivanje ugovora, predsednik  Miletić, dobio ‚‚zeleno svetlo‚‚ i od Opštinskog veća. Što je posebno značajno i novina u praksi, pozvao je na razgovor predstavnike svih političkih partija i stranaka Svrljiga, koji su jednoglasno podržali projekat dodajući sugestije koje su ugrađene u  konačnu verziju ugovora.

Pošaljite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *