Stipendije će i dalje dobijati studenti završnih godina visokoškolskih ustanova ali imaće pravo da to samo jednom iskoriste.

Na devetoj po redu sednici veća, većnici su jednoglasno doneli su Odluku o izmenama odluke o stipendijama apsolventima visokoškolskih ustanov. Po staroj odluci dešavalo se da jedan student i po nekoliko puta koristi ovu beneficiju pa su većnidi danas odlučili da se precizira taj deo.

Primera radi ako je neko završio visokostrukovno obrazovanje i tu primao stipendiju neće moći to pravo da ostvari ako nastavci master  ili akdemske studije, jer je to već jednom iskoristio ma to se do sada dešavalo u praksi. Naš je cilj da imamo što više akademski obrazovanih sugrađana ali smo odlučili da stimulišemo i kvalitet. Tako smo izmenom predvideli da pravo na stipendiju mogu ostvariti apsolventi  čiji je prosek ocena sedam, rekao je posle sednice, predsednik Veća i opštine Svrljig Milija Miletić.

Većnici su na današnjoj sednici doneli i  odluku o formiranju Opštinskog javnog pravobranilaštva o čemu će konačnu reč dati Skupština opštine na sledećoj sednici.