foto Dragan Ilić Na poziv Mladjana Dinkića, podpredsednika Vlade Republike Srbije i ministra ekonomije i regionalnog razvoja, predsednik opštine Svrljig, Milija Miletić, prisustvovao je medjunarodnoj konferenciji automobilske industrije u Beogradu.
Uz nosioce srpske automobilske industrije i menadžmenta FIAT-a, na ovom skupu prisustvovali su i predstavnici razvojnih banaka, kao i direktori internacionalnih kompanija.

Predstavnici opština detaljno su upoznati sa podsticajnim merama Vlade koje čini u naporima da pomogne nerazvijenim opštinama Srbije i ostvarivanju kontakata sa potencijalnim investitorima.
U razgovoru sa podpredsednikom Vlade, Mladjanom Dinkićem, predsednik Miletić je, pored ostalog, upoznat da za lociranje fabrike za izradu automobilskih komponenti u opštini kakva je Svrljig, Vlada investitorima nudi i do 10 000 evra po zaposlenom radniku.

Realne su šanse da se krug angažovanih područja širi i na mnoge opštine Srbije gde bi se gradili objekti za izradu komponeti automobilske industrije, ne samo za italijanskog giganta, već i druge slične investitore, u čemu opština Svrljig vidi svoju šansu.