Poseta seoskoj školi u Lalincu

Broj pregleda:

Pomoćnik predsednice opštine Miroslav Marković protekle nedelje u okviru posete seoskim – isturenim odeljenjima osnvone škole ‚‚Dobrila Stambolić“ posetio je školu u svrljiškom Lalincu.

Poseta seoskoj školi u Lalincu 1

Škola broji 13 učenika, kako iz Lalinca – tako i iz okolnihg sela, koji pohađaju nastavu od prvog do osmog razreda. Oni su podeljeni u tri učionice koje su opremljene svom potrebnom opremom za obavljanje nastave.

‚‚Posetom škole ustanovili smo da su uslovi za obavljanje nastave adekvatni, ali kao i u ostalim odeljenjima po selima i ovo istureno odeljenje ima manjih nedostataka, kao što je dotrajala stolarija i fasada oko mokrog čvora“, rekao je Marković.

On ističe da će Opština Svrljig u budućem periodu napraviti listu prioriteta kada su u pitanju škole na selu kako bi uslovi za rad i održavanje nastave bili znatno bolji.

‚‚U toku naredne godine vršiće se rekonstrukcija matične škole u Svrljig, tako da ćemo nakon toga imati većih mogućnosti da pažnju usredsredimo na isturena odeljenja po selima koja su nama veoma važna i značajna“, rekao je Marković.

Povezano:

Pročitajte i ovo: