Ljudi na jugu Srbije ne smeju da budu predmet bilo kakvog političkog eksperimenta nijednog političara, ma iz koje on stranke bio, izjavio je nardni poslanik Novica Tončev (SPS).

toncev-023

Tončev, koji je i predsednik Skupštine opštine Surdulice je za dnevni list Danas ocenio da se ekonomska situacija u poslednje tri godine samo pogoršava, da su političari tu da poprave stanje, ali “do sada nismo imali velike uspehe i to mora u ovoj godini da se promeni.

On je rekao da kada govori o „političkom eksperimentu“ misli , pre svega, na one ljude koji se kriju iza imena premijera Aleksandra Vučića i njegovog rada.

„Ti političari na jugu Srbije šire priče o navodnom skorom dolasku boljeg života. Mislim da i sam premijer nije upoznat sa „akcijama“ koje, pod političkom firmom SNS, sprovodi državni sekretar u Ministarstvu privrede Dragan Stevanović u ovom delu države. O kakvom se to boljem životu radi kada tokom cele godine imamo pad industrijske proizvodnje, rast nezaposlenosti, gotovo nijednu stranu investiciju, a izostaje i konkretna pomoć države… Uz to, imamo i dodatni problem jer se postavljaju kadrovi na rukovodeća mesta bez i jednog dana radnog staža, ili bilo kakvog iskustva. Jedina preporuka im je članska karta“, rekao je Tončev.

Podsećajući da je baš Stevanović u svom obraćanju novinarima naveo da je samo u poslednjih godinu dana iz državnog budžeta u privredu juga Srbije plasirano milijardu dinara, Tončev je rekao da je za njega, kao privrednika, problem je gde je završila ta milijarda dinara.

„Da li na isplate zarada ili u nova zapošljavanja i nove investicije? Koji su efekti po obične ljude? Koliko je ta finansijska „infuzija“ imala konkretne podsticajne rezultate? Nikakve, jer je nekom državni novac očigledno dovoljno pokriće za partijsku promociju, a toga su građani siromašnog juga Srbije odavno siti, jer su gladni i imaju utisak da su zaboravljeni i previše udaljeni od „države Beograd““,naveo je Tončev.

Podsećamo da je zbog unutarstranačkih nesuglasica sekretar Opštinskog odbora SNS OO Svrljig, Dijana Stojadinović, sredinom juna prošle godine podnela neopozivu ostavku na sve funkcije u Opštinskom odboru. 

(Danas)