USS: Saopštenje povodom problema oko registracije traktora - Svrljiške novine
Saopštenje političke stranke

USS: Saopštenje povodom problema oko registracije traktora

Broj pregleda:

U celosti vam prenosimo saopštenje za javnost koje je izdala Ujedinjena seljačka stranka povodom problema oko registracije traktora.

USS: Saopštenje povodom problema oko registracije traktora 1

Još nekoliko dana preostalo je do isteka roka za regsitraciju traktora. Ako poljoprivredna mehanizacija od 4. aprila ne bude imala nove tablice smatraće se neregistrovanom, a poljoprivrednici su dužni da prikupe svu potrebnu dokumentaciju i papir o tehničkoj ispravnosti traktora, kao i da spreme nekoliko desetina hiljada dinara, koliko sve to košta.

Obzirom na loše finasijsko stanje naših poljoprivrednika, kao i činjenice da je naša mehanizacija stara nekoliko desetina godina, ovo je veliki namet na njihov opstanak i bavljenje jednim od najnepopularnijih poslova kod nas.

Takođe, dodatni problem se javlja i kod porodica čiji su vlasnici poljoprivrednih mašina preminuli, a nasledici nisu izvršili prenos vlasništva nad trakrtorima ili drugom mehanizacijom, tako da će to dodatno izazvati troškove i zakomplikovati registraciju poljoprivrednih mašina.

Ujedinjena seljačka stranka se zalaže da se izmeni ili odloži primena novih odredbi Zakona o bezbednosti saobraćaja na putevima i da se vlasnicima i naslednicima poljoprivrednih mašina maksimalno pojednostavi i pojeftini registracija traktora, pa čak i da se sve mašine koje su trajno registrovane i dalje vode kao takve.

Takođe, mi podržavamo i predlog Ministra unutrašnjih poslova da se ovaj zakon izmeni i olakša poljoprivrednicima korišćenje njihove mehanizacije u saobraćaju.

Ujedinjena seljačka stranka,
Milija Miletić

Prokomentariši

Povezano:

Pročitajte i ovo: