Radovan Mitić nekada predsednik, a danas samo član Opštinskog odbor Socijalističe partije Srbije u Svrljigu, i njegovi saradnici, uspeli su da sastave i opstanu tri meseca na vlasti u Svrljigu, pa su u tom periodu imali svojevrsnu priliku da ispišu novu istoriju kada su u pitanju plate opštinskih funkcionera.

plate-svrljig

Naime, Radovan Mitić (SPS) kao predsednik SO Svrljig imao je neviđeno veliku platu u odnosu na siromašnu opštinu iz koje dolazi.

On je za obavljanje ove funkcije – mesečno, bez dnevnica i drugih nadoknada, primao platu u iznosu od 127.245 dinara, ali se ona, iz meseca u mesec smanjivala, pa je na kraju mandata, odnosno trećeg meseca, iznosila ‚‚samo” 97.983 dinara, što prosečan Svrljižanin zaradi za otprilike pet meseci.

sps-srbija

Bez obzira na visinu zarade i sve beneficije koje su uživali tadašnji vlastodržci, izborni program na poslednjim lokalnim izborima OO SPS Svrljig i njenih koalicionih partnera sadržao je između ostalog i VOLONTERSKO VRŠENJE FUNKCIJE VLASTI U OPŠTINI SVRLJIG, što je u kampanji mnogima bilo čudno, a i smešno u isto vreme, imajući u vidu koliku je platu primao predsednik SO Svrljig Radovan Mitić za vreme njegovog mandata na čelu SO Svrljig.

Po današnjem srednjem kursu evra to bi iznosilo oko 1000 evra mesečno, što je približno platama predsednika države i Premijera.

Njegove kolege, na primer predsednica opštine Slavica Božinović (DS) imala je skoro identična primanja, a njena plata iznosila je 127.776 dinara.

Na kraju možemo zaključiti da će ovu vlast Svrljižani pamtiti, ako ne po ničemu drugom – onda po najvećim platama do sada.